فرق پرستاری و مامایی2021-01-14
رشته مامایی بهتره یا پرستاری راهنمای انتخاب بر اساس سلیقه و توانمندی شما پاسخ با ما
رشته های مختلف تحصیلی تحقیق کرده و با آگاهی کامل اقدام به انتخاب رشته نمایند. برای تغییر رشته از مامایی به پرستاری، برخورداری از شرایط انتقالی و تغییر رشته ضروری می باشد. از این رو برای آگاهی از شرایط مورد نیاز، داوطلبان می توانند کارنامه سبز خود را از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت کرده و اطلاعات لازم را در خصوص رتبه های آزمون کسب کنند. در صورتی که رتبه داوطلب تغییر رشته به پرستاری، از آخرین رتبه قبولی این رشته بهتر باشد، می تواند برای انجام مراحل اداری تغییر رشته اقدام کند. اگر قصد دارید در مورد رشته پرستاری مامایی و یا این که رشته مامایی بهتره یا پرستاری؟ بدانید باید در مورد هر کدام به صورت کامل تحقیق کنید.
بازار کار این رشته به طور کلی در میان سایر گزینه های انتخاب رشته کنکور بهتر است. حقوق یک پرستار در بیمارستان ها یا ارگان های دولتی حتی به ماهیانه 20 میلیون هم میرسد که البته باتوجه به مشکلات پرداخت حقوق کادر درمان، صدای خیلی از پرستار ها را درآورده است. یه نکته مهم که درباره انتخاب رشته کنکور باید بدونید استفاده از نرم افزار های انتخاب رشته هست. حتی اگر تصمیم دارید خودتان انتخاب رشته تان را انجام دهید و برای اولویت بندی رشته های پیراپزشکی مد نظرتون از مشاور کمک نگیرید، بازهم سعی کنید به کمک نرم افزار های آنلاین انتخاب رشته اولویت بندی های خود را لیست بندی کنید. تا با رتبه ای که دارید بهترین رشته و دانشگاه را قبولی شوید و بعدا نیازی به استفاده از کارنامه سبز کنکور و یا تغییر رشته در دانشگاه نداشته باشید.
ماماها وظیفهدارند که مراقبت کامل از مادران باردار و جنین را در فرآیندهای بارداری و زایمان به عهده بگیرند. این مسئولیت سنگین در مواقعی که مشکل یا حادثهای رخ دهد میتواند بسیار استرسزا باشد. همچنین، ماماها در صورت بروز مشکلات حین زایمان یا بعدازآن، ممکن است ازنظر قانونی تحتفشار قرار گیرند. از دیگر مزایای این رشته میتوان به داشتن فرصتهای شغلی متنوع در بخشهای دولتی و خصوصی اشاره کرد. یک درس 2 واحدی آناتومی برای رشته پرستاری وجود دارد ولی معمولا دانشگاه با مولاژ کار می کند و تشریح جسد ندارد. طبیعتا این انتخاب اشتباه اگر باعث پایان زود و نیمه کاره گذاشتن دوره تحصیلی فرد نشود حداقل باعث عدم علاقه به کار و پیشرفت کم در آن رشته خواهد شد.
دانشجویان این رشته باید دورههای عملی و کلینیکال را نیز انجام دهند تا بتوانند مهارتهای لازم برای مراقبت از زنان و نوزادان را کسب کنند. بعد از فارغ التحصیلی، فرصتهای شغلی بسیار خوبی در بیمارستانها، مراکز بهداشتی و درمانی و کلینیکهای خصوصی برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد و مامایی یک حرفه پرکاربرد و ارزشمند است که به افزایش سلامت زنان و نوزادان کمک میکند. هم چنین برخی متقاضیان علاقه مند به تغییر رشته از مامایی به پرستاری، به دنبال شرکت در کنکور ارشد وزارت بهداشت و ورود به رشته پرستاری هستند. اما در حال حاضر امکان تغییر رشته از مامایی به پرستاری میسر نبوده و فارغ التحصیلان رشته مامایی برای تغییر رشته می توانند سایر رشته های کنکور ارشد وزارت بهداشت را انتخاب کنند. داوطلبان برای اطلاع از لیست رشته های مجاز ارشد با مدرک لیسانس مامایی می توانند دفترچه آزمون کنکور ارشد وزارت بهداشت را مطالعه کنند.
بعد از این مرحله مترون خواهید شد در واقع مترون مدیر پرستاری بیمارستان می باشد و بهمراه مدیر بیمارستان دو عضو کلیدی زیر مجموعه ریاست بیمارستان خواهند بود. من یازدهم تجربیم تا الان خیلی شل گرفته بودم از بهمن ماه میخوام با برنامه پیش برم و یک هدف برای خودم انتخاب کنم اما بین این دو رشته موندم. اما مهاجرت از یک کشور به کشور دیگر نیاز به مطالعه دقیق شرایط محلی، مهارتها و مجوزهای لازم دارد تا بتواند با موفقیت انجام شود. حرف آخر به عنوان یکی از بهترین موسسه های آموزشی در ایران شناخته می شود که با جدیدترین تکنیک های آموزش در دنیا خدمات خود را ارائه می نماید. در ابتدا به معاونت سرپرستار منصوب می شوید مرحله بعدی سرپرستاری بخش خواهد بود که نارت برعملکرد تمامی پرستاران و ارزشیابی آنها را بعهده خواهید داشت.
بطور کلی در جامعه ما دیدگاه بهتری به رشته مامایی نسبت به پرستاری وجود دارد. ماما ها به علت مواردی مثل؛ استقلال شغلی و تاسیس مطب از دید اجتماعی برتری دارند. تشخیص درست یک پزشک و تصمیم بر روند درمان یک بیمار بطور جدی بستگی به رسیدگی ها و اطلاعاتی که پرستار در پرنده بیمار ثبت کرده. ارشد پرستاری یا پرستارانی که مدرک بالاتر دارند، معمولاً حقوق بالاتری نسبت به پرستاران تازهکار دریافت میکنند. در بیمارستانهای دولتی و خصوصی، پرستاران حقوق متفاوتی دارند که بر اساس بخش کاری آنها تعیین میشود.
دوستان عزیز برای انتخاب هر رشته بستگی به نوع سلیقه و انتخاب فرد دارد که شما می توانید وارد این مقاله شوید تا توضیحات را به صورت کامل ببینید. دستمزد ماماها نسبت به مسئولیتها و خطرات شغلی، کمتر از حد مطلوب است. در برخی از موارد، امنیت شغلی برای ماماها بهاندازه سایر مشاغل تضمینشده نیست. تمام حقوق این وبسایت متعلق به شرکت بهنگار آسا با شماره ثبت 2956 میباشد. جهت ویزیت آنلاین بدون نیاز به حضور توسط پزشکان با تجربه اینجا کلیک کنید. این ها مواردی است که در انتخاب شغل باید مورد بررسی قرار گیرد، با ما همراه باشید تا به بررسی هر عامل به طور واضح بپردازیم.
در حالت کلی رشته پرستاری یک رشته سخت در نظر گرفته می شود و به همین دلیل دانشجویان باید قبل از انتخاب این رشته حتما با شرایط کاری و درآمد آن آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند مقایسه راحت تری داشته باشند. در رشته پرستاری بعد از پایان تحصیل شما بعنوان پرستار در بخش مشغول فعالیت خواهید شد و وظیفه نظارت روزمره ، بررسی علائم بالینی و حیاتی بیماران و انجام دستورات درمانی پزشک بیمار را بر عهده خواهید داشت. به دلایل گفته شده در مطلب فوق، در ایران تا به امروز شرایط ادامه تحصیل مامایان به تخصص زنان و زایمان فراهم نشده است و چنانچه این اتفاق روزی میسر شود، از همین سایت اعلام خواهد شد. یعنی دانشجویان مقطع لیسانس مامایی در طی 4 سال تحصیل خود، 8 نیمسال تحصیلی را خواهند گذراند. باید به خدمتتان عرض کنیم، هر ترم مامایی نیز مانند سایر رشتهها در حدود 4 ماه است.
اما برخی دیگر از دانشجویان علاوه بر تغییر رشته از مامایی به پرستاری، خواستار تغییر دانشگاه محل تحصیل خود نیز هستند که در این صورت درخواست دانشجوی متقاضی، علاوه بر دانشگاه محل تحصیل، بایستی مورد تایید دانشگاه محل تحصیل نیز قرار بگیرد. در صورت تایید هر دو دانشگاه مقصد و مبدا، دانشجویان می توانند در رشته پرستاری دانشگاه مقصد خود مشغول به تحصیل شوند. داوطلبانی که تمامی شرایط مورد نیاز برای انجام تغییر رشته از مامایی به پرستاری و همچنین شرایط انتقالی به این رشته در یک دانشگاه دیگر را داشته باشند، می توانند برای تغییر رشته از طریق ثبت درخواست به دانشگاه مقصد اقدام کنند. در صورت پذیرش شرایط و انجام مراحل اداری مورد نیاز، داوطلبان می توانند در رشته پرستاری مشغول به تحصیل شوند. از سال 97 تا به امروز، پذیرش رشته مامایی همانند سایر رشتههای پزشکی از دوره کارشناسی بوده است.
این امر میتواند بر سلامت جسمی و روانی و همچنین ایجاد تعادل در زندگی شخصی آنها تأثیر منفی بگذارد. در مواقع اورژانس و شرایط خاص، ساعتهای کاری بهطور قابلتوجهی افزایش مییابد و برنامهریزی برای زندگی شخصی را دشوار میکند. پایه حقوق پرستار از 8 تومن شروع میشه که کارانه، اضافه کاری، نوع شهر و بیمارستان خصوصی و دولتی بودن روی حقوق تاثیر می گذارند و بعضی پرستار ها تا 20 میلیون نیز درآمد ماهانه دارند. هر دو رشته هم در دانشگاه سراسری و هم در دانشگاه آزاد پذیرش دانشجو دارند. نحوه گزینش دانشگاهها برای هر دو رشته به صورت با آزمون است و هیچ دانشگاهی این دو رشته را بدون کنکور پذیرش نمیکنند. همچنین ماماها معمولأ با خون و خونریزی همیشه دست و پنجه نرم میکنند پس، باید از روحیه قویای برخوردار باشند.
بهعنوانمثال، آقایان در ایران نمیتوانند در رشته مامایی ادامه تحصیل دهند. در ادامه، به بررسی مزایا و معایب هریک از این حوزههای کاری خواهیم پرداخت. راه های مختلفی برای تغییر رشته از مامایی به پرستاری وجود داشته و افراد با انجام مراحل مورد نیاز، می توانند رشته تحصیلی خود را از مامایی به پرستاری تغییر دهند. برخی داوطلبان به دنبال تغییر رشته از طریق کارنامه سبز بوده و برخی دیگر از داوطلبان به دنبال شرکت در کنکور ارشد و ورود به رشته پرستاری هستند که در ادامه مقاله اطلاعات کاملی در خصوص راه های مختلف تغییر رشته از مامایی به پرستاری ارائه شده است. اگر سوالی هم پیش آمد ، حتما در بخش نظرات بپرسید تا شما را راهنمایی کنیم.
طول دوره کارشناسی رشته مامایی 4 سال و طول دوره کارشناسی 4 تا 5 سال است. هر دو رشته مامایی و رشته پرستاری تا مقطع ارشد و دکتری پذیرش دانشجو دارند. در قسمت قبل در مورد این که رشته مامایی بهتره یا پرستاری؟ توضیحاتی دادیم. حال می خواهیم کمی در مورد مشکلات رشته مامایی بگوییم که بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.ببینید یک حسن رشته ی مامایی این است که اولین رشته ی دارای مجوز مطب در مقطع لیسانس است. هم چنین در بسیاری از رشتههای واحد درمان نظیر بهیاری، پرستاری و هوشبری سنوات پنج سال بخشودگی برای بازنشستگی اعمال شده اما برای رشته مامایی این امکان فراهم نیست.
از سوی دیگر، با افزایش تعداد دانشجویان در رشته مامایی، رقابت برای یافتن شغل مناسب نیز افزایش یافته است. با توجه به پیشرفتهای علمی و فناوری، ماماها نیاز دارند تا آخرین دانشها و تکنیکهای جدید را یاد بگیرند تا بتوانند بهترین مراقبتها را برای مادر و نوزاد ارائه کنند. حداقل حقوق پرستار 8 میلیون تومان بوده و پرستارانی که عضو هیئت علمی هستند نیز حدود 15 تا 20 میلیون تومان است. جدا از این که ماما میتواند درآمدهای بیشتری نیز به صورت مستقل داشته باشد. در ضمن این رشته قابلیت ادامه تحصیل تا رده دکترا را نیز دارد و می توان بعد از آن استاد دانشگاه های پرستاری شد. ماماها همچنین مسئول پیگیری سلامت جنین و معاینات ادواری مادران حامله می باشند و این مسئله نیز بدلیل پیچیده شدن روزمره معاینات غربالگری جنین از نظر احتمال بیماری های ژنتیکی و مادرزادی مسئولیت زیادی را متوجه این گروه می کند .
دانشجویان رشته پرستاری نیز می توانند تا مقطع ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند. درآمد پرستاری بیشتر از مامایی است اما به شرطی که کارشناس مامایی فقط در حد کارشناس مامایی در بیمارستان ها فعالیت کند و چندجا فعالیت نداشته باشند. اگر در مقطع کارشناسی ارشد مامایی تحصیل کنید میتوانید شرایط بهتری را از نظر شغلی و اعتبار فعالیت تجربه کنید اما بازهم یک متخصص زنان بار فعالیت حرفه ای را روی شما می اندازد و قرار است در محیط کاری بیمارستانی تحت فشار باشید. برای افرادی که به تدریس در دانشگاهها یا انجام تحقیقات پیشرفته در حوزه مامایی علاقهمند هستند، ادامه تحصیل در مقطع دکتری مامایی انتخاب مناسبی است. این دوره حدود 4 تا 5 سال طول میکشد و دانشجویان در این مقطع با پژوهشهای عمیقتری درزمینههای مامایی، بهداشت مادران و نوزادان و بهبود روشهای زایمان آشنا میشوند.
ماماها در طول دوره قبل از بارداری، بارداری، زایمان و پس از زایمان نقش بسیار موثری دارند. ماماها با توجه به مهارت ها و دوره ای که دیده اند، در طول این دوره ها به صورت کامل بیمار خود را تحت نظر خواهند گرفت. انتخاب رشته پرستاری سختیهای خودش را دارد، مطمئن باشید بعد از انتخاب این رشته و شروع کار تازه شما متوجه سختی این رشته شیرین میشوید. همانطور که میدانید کار کردن در رشته پرستاری واقعاً نیاز به عشق دارد؛ شما باید با سختیهای این رشته از جمله شیفتهای طاقت فرسا، حداکثر ساعت کاری، سروکار داشتن با بیماران و همراهان بیمار و درآمد کم کنار بیایید. دوره دکتری معمولاً 4 تا 5 سال طول میکشد و دانشجویان در این مقطع به پژوهشهای بیشتر درزمینه پرستاری و بهبود فرآیندهای مراقبتی مشغول میشوند. فارغالتحصیلان دکتری پرستاری میتوانند بهعنوان استاد دانشگاه، پژوهشگر و مدیران بخشهای درمانی و مراقبتی فعالیت کنند.
از این رو، ماماها به عنوان منابع اصلی اطلاعات در زمینه بهداشت زنان و نوزادان شناخته میشوند و اهمیت بسیاری در جامعه دارند. با توجه به اینکه زمان بارداری و زایمان برای زنان دورهای پر از تغییرات و چالشها است، نیاز به حمایت و راهنمایی صحیح از سوی متخصصان مامایی بسیار احساس میشود. رشته بیهوشی نسبت به اتاق عمل بازار کار سریع الوصول تر اما درامد محدود تری داره. یعنی در طول دوره تحصیل میتونید به راحتی به صورت نیمه وقت مشغول به کار بشید و بد از اتمام تحصیل هم به سرعت جذب بازار کار حرفه ای میشوید. رشته مامایی و پرستاری بدون کنکور پذیرش ندارند و شما باید برای قبولی در این رشتهها تلاش کنید تا بتوانید بهترین دانشگاه به تحصیلات خود ادامه دهید، خوشبختانه شما برای رشد پرستاری نیاز به تشریح جسد ندارید.
گرایش های ارشد رشته تکنولوژی اتاق عمل خیلی گرایش های پیشرفته ای در ایران نیستند و عملا فارغ التحصیل رشته کارشناسی نمیتواند پیشرفت خیلی زیادی در زمینه ادامه تحصیل داشته باشد و پیشرفت ها نهایتا پیشرفت تجربی و با افزایش سابقه کار خواهند بود. مامایی یا پرستاری و سوالی که اکثر داوطلبین کنکور تجربی به دنبال آن هستند، رشته پرستاری بهتره یا مامایی؟ رشته پرستاری و مامایی از جمله رشتههای زیر شاخه پیراپزشکی کنکور تجربی هستند که علاقه مندان بسیاری دارند. موفقیت در رشته های پیراپزشکی فارغ از هر رشته ای به علم، توانایی و دقت زیاد شما بستگی دارد. اگر شما هم در حین انتخاب رشته کنکور سراسری، تفاوت های دو رشته مامایی و پرستاری را نمیدانید، پس این مقاله را تا انتهای آن مطالعه کنید. بهعنوانمثال، آخرین رتبه قبولی برای تحصیل رشته پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی ساوه در سال 1402، بوده است.
بحث ما در اینجا درمورد دوره لیسانس پرستاری ومامایی است که از نظر میزان دوره تحصیلی یکسان می باشند. پس تا اینجا دو امتیاز منفی برای رشته بیهوشی و دو امتیاز مثبت به نفع انتخاب رشته پرستاری بین بیهوشی یا پرستاری داریم. نکته منفی دیگری که کارشناس بیهوشی در بازار کار تجربه میکند، زیر نظر دکتر بیهوشی و تحت فرمان و نظارت شدید وی کار کردن است. وظیفه کارشناس بیهوشی دستیاری پزشک متخصص بیهوشی در زمان بیهوش کردن بیمار و بررسی و مانیتورینگ شرایط بیمار است. برای اینکه متوجه بشید علاقه شما به کدام یک از دو رشته پر طرفدار پرستاری و مامایی بیشتر است. ماماها اغلب با کار در شیفتهای طولانی، شبها، آخر هفتهها و تعطیلات مواجه هستند.
در این مقاله از سری مقالات معرفی رشتههای دانشگاهی، نوبتی هم باشد نوبت معرفی کامل رشته مامایی است. رشته مامایی که از زیرمجموعههای رشته علوم پزشکی است، بعنوان یکی از انتخابهای اصلی داوطلبان کنکور تجربی در زمان انتخاب رشته نیز تلقی میشود. اما متأسفانه گاهی به دلیل وجود تعاریف اشتباه، این رشته با شکل قدیمی ماما و متخصص زنان و زایمان اشتباه گرفته میشود. طول دوره تحصیل رشته پرستاری در مقطع کارشناسی 4 تا 5 سال طول می کشد و دانشجویان 130 واحد درسی ، که شامل درس های اصلی ، تخصصی ، پایه ، عمومی و کارآموزی است را باید طی کنند. دانشجویان رشته پرستاری هم می توانند تا مقطع ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند.
رشته پرستاری و مامایی از جمله رشته های پیراپزشکی کنکور تجربی هستند که طرفداران بسیاری دارند. طول دوره تحصیل رشته مامایی 4 سال می باشد و دانشجویان باید حدود 130 واحد درسی را بگذرانند. امکان ادامه تحصیل در رشته مامایی تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد. همچنین یک ماما باید خیلی باهوش و نکته سنج باشد و از مقابل مسائل هرچند کوچک به سادگی عبور نکند، چون خیلی از مسائل یا علائم کوچکی که در هنگام بارداری یا زایمان پدیدار می شود در صورت عدم توجه می تواند خطرات جانی برای نوزاد یا مادر به دنبال داشته باشد. همچنین دانشجوی این رشته باید تحمل خون و خونریزی، شب کاری و در کل کار در محیط بیمارستان را داشته باشد و به کار عملی هم علاقه داشته باشد زیرا درس های این رشته بیشتر عملی است و کمتر جنبه تئوری دارد. در سال های گذشته دانشجویان مستعد و خوبی وارد رشته مامایی می شوند، اما متاسفانه خیلی از دانشجویان شناخت دقیقی از این رشته ندارند.
در این مطلب به بررسی این موضوع که رشته مامایی بهتره یا پرستاری پرداختیم. پاسخ به این سوال به اهداف شغلی، علاقهمندیها و اولویتهای فردی بستگی دارد. مامایی با تمرکز بر مراقبت از زنان و زایمان، فرصتهای خاص خود را دارد، درحالیکه پرستاری با تنوع در وظایف و بخشهای کاری، فرصتهای بیشتری را برای پیشرفت شغلی فراهم میکند. انتخاب بین ماما و متخصص زنان و زایمان بستگی به شرایط فرد و نوع نیاز پزشکی او دارد. اگر بارداری طبیعی و کمخطر دارید و به دنبال مراقبتهای پیشگیرانه و زایمان طبیعی هستید، متخصص مامایی میتواند گزینه مناسبی باشد. ماماها همچنین در زمینه مشاوره بهداشت باروری، تنظیم خانواده، آموزش شیردهی و مراقبتهای پس از زایمان تخصص دارند.
ایجاد شرایط مناسب برای ایجاد کارآفرینی در زمینه مامایی و افزایش تعداد مراکز خدمات بهداشتی و مامایی نیز میتواند به بهبود بازار کار مامایی کمک کند. تشویق زنان به ورود به حوزه مامایی و تضمین حقوق کاری و اجتماعی آنها از دیگر اقداماتی است که میتواند بازار کار مامایی را تقویت و بهبود بخشد. تکنسین اتاق عمل به طور کلی در اتاق های عمل مشغول به کار است و درواقع پشت صحنه اعمال جراحی است. شاید یک کارشناس اتاق عمل در کلینیک ها جراحی بینی و زیبایی کار کند و دستیار پزشک زیبایی باشد و درآمد خیلی خفنی از این طریق داشته باشد. شاید هم برخی از فارغ التحصیلان رشته اتاق عمل از ابتدا با پزشک مغز و اعصاب یا متخصص اطفال کار کرده باشد و به طور تجربی در بازار کار این زمینه فعالیت را انتخاب کرده باشد و باتوجه به زیر دست پزشک بودن، درآمد خیلی عجیب و غریبی نداشته باشند.
اگر رتبه لازم برای قبولی پرستاری را دارید و برایتان فرقی نمیکند پرستاری یا مامایی قبول شوید بی شک پرستاری! نه اینکه رشته مامایی بد باشد اما باتوجه به بازار کار و مرتبه کاری پرستاری رشته مناسب تری است. ماما در هر شرایطی پایین دست دکتر متخصص زنان و زایمان خواهد بود و ممکن است حتی تبهر بیشتر از یک پزشک داشته باشد اما به هرحال لیسانسه مامایی است و ممکن است به اندازه یک پزشک متخصص به او اهمیت داده نشود. دانشجویان رشته مامایی که قصد تغییر رشته از مامایی به پرستاری را دارند بایستی حتما شرایط انتقالی و تغییر رشته از مامایی به پرستاری را مطالعه کرده و در صورت برخورداری از شرایط لازم، مراحل اداری مورد نیاز تغییر رشته را انجام دهند. با توجه به سختگیرانه تر شدن انتقالی و تغییر رشته، داوطلبان می بایست به طور منظم پیگیر روند انتقالی و تغییر رشته خود باشند تا اجازه تغییر رشته را کسب کنند. رشته مامایی و رشته پرستاری هر دو از زیرشاخههای پرطرفدار رشتههای پیراپزشکی هستند و معمولأ رقابت سخت و تنگاتنگی دارند.
همه ما میدونیم که کسب این رتبه ها در کنکور تجربی اصلا کار راحتی نیست و حتما شما صد درصد خودتون رو برای این کار گذاشتید. این نشان از آگاهی زیاد شما داره که حتی در زمان انتخاب رشته کنکور هم این آینده نگریتون رو کنار نگذاشتید و ترجیح دادید به جای بیگدار به آب زدن با یک مشاور برای انتخاب رشته پرستاری یا سایر رشته های پیراپزشکی صحبت کنید. تحصیل کارشناسی ارشد مامایی معمولاً 2 سال طول میکشد و دانشجویان در این مقطع بهصورت تخصصیتر با مباحث مامایی و پژوهش در این حوزه آشنا میشوند. دانشجویان مامایی علاوه بر گذراندن واحدهای درسی، باید یک پروژه تحقیقاتی یا پایاننامه را ارائه دهند که معمولاً مرتبط با پژوهش درزمینههای بهداشت مادر و نوزاد یا بهبود فرآیندهای زایمان است. ✔️برخی دانشجویان رشته مامایی ممکن است قصد تغییر رشته از مامایی به پرستاری را داشته باشند که این دسته از دانشجویان برای اطلاع از امکان تغییر رشته می توانند متن مقاله را مطالعه کنند.
بعلاوه اکثر ماماها به دلیل کار زیاد و شیفهای شبانه در بیمارستانها و مراکز درمانی خستگیهای مفرطی را تجربه میکنند. بنابراین باید از توان بدنی بالا برخوردار بوده و تحمل بیخوابی داشته باشند. وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم. ماماییها در برخی مناطق از کشور ممکن است با مشکلات اقتصادی و عدم دسترسی به تجهیزات و منابع لازم برای انجام کار خود مواجه شوند.
هر ساله بسیاری از دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی، به دلیل عدم علاقه به رشته تحصیلی خود، قصد تغییر رشته به رشته دیگری را دارند. برخی دانشجویان رشته مامایی نیز ممکن است به رشته تحصیلی خود علاقه نداشته و تمایل به تغییر رشته خود از مامایی به پرستاری را داشته باشند. متقاضیان تغییر رشته از مامایی به پرستاری، می توانند از طریق مراجعه به دانشگاه و دریافت کارنامه سبز کنکور برای تغییر رشته از مامایی به پرستاری اقدام کنند. معمولا بچه ها در مورد رشته های پیراپزشکی می پرسند که رشته مامایی بهتره یا پرستاری؟ در این مقاله می خواهیم به بررسی این دو رشته بپردازیم. در نظر بگیرید که رشته ی پرستاری را واقعا باید دوست داشته باشید چون که رشته ی سختی است. طول دوره تحصیل رشته پرستاری در مقطع کارشناسی 4 تا 5 سال طول می کشد و دانشجویان 130 واحد درسی ، که شامل دروس اصلی ، تخصصی ، پایه ، عمومی و کارآموزی می باشد را باید بگذرانند.
بلکه متخصصان زنان و زایمان بعد از گذراندن دوره 7 ساله پزشکی عمومی، در آزمون تخصص شرکت کرده و در صورت قبولی از رشته زنان و زایمان بعد از گذراندن 4 سال تخصص دستیاری، به مدرک تخصص زنان و زایمان نائل گشته و مدرک دکتری تخصصی خود را دریافت میکنند. در زمانهای قدیم که هنوز علم پزشکی پیشرفت چندانی نداشت، معمولأ بانوانی بودند که در هنگام وضع حمل زنان باردار به آنها کمک کرده و فرزندشان را به دنیا میآوردند. چرا که امروزه ماما به کسی اطلاق میشود که مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد مامایی را دریافت کرده و موفق به اخذ پروانه رسمی مامایی از مراجع ذی ربط شده است. اما این حرفه با چالشها و موانعی نظیر کمبود نیروی کار متخصص، عدم دسترسی به آموزشهای لازم و محدودیتهای مالی روبرو است. با این حال، با توجه به اهمیت این حرفه، بازار کار مامایی در ایران در حال توسعه است و نیاز به ماماهای حرفهای و ماهر بیشتر میشود.
یا بهتر بگوییم اگر میخواهیدبدانید دوره لیسانس مامایی چند سال است، در جواب باید گفت؛ 4 سال! در واقع، افراد بعد از اتمام دوران متوسطه دوم و با شرکت در کنکور سراسری، در صورت قبولی در رشته مامایی میتوانند وارد دوره کارشناسی پیوسته مامایی شده و بعد از 4 سال لیسانس خود را دریافت کنند. که در مقطع دکتری عمومی ارائه میشوند، رشته مامایی در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری در داخل کشور ارائه میشود. اما در جواب دوستان عزیزی که سوال داشتند برای مامایی چند سال باید درس خواند؟ باید بگوییم، برای دوره کارشناسی 4 سال، برای دوره کارشناسی ارشد دو سال و در مقطع دکتری تخصصی نیز باید 4 سال دیگر درس خوانده شود. دانشگاه آزاد یکی دیگر از دانشگاههایی است که در ارائه رشتههای پیراپزشکی پیشتاز بوده است.
درک این تفاوتها به بانوان کمک میکند تا در شرایط مختلف، بهترین گزینه را برای حفظ سلامتی خود انتخاب کنند. بعد از گذراندن دوره کارشناسی ارشد، داوطلبان بنا به تمایل خود میتوانند در مقطع دکتری رشته مامایی نیز ادامه تحصیل دهند که این مقطع در ایران به تازگی راهاندازی شده است. هدف از این دوره، تربیت دانشآموختگان با آخرین متد علمی روز دنیا بوده و به منظور گسترش پهنا علمی سلامت خانوار معین گردیده است. با توجه به اهمیت حضور ماماها در سلامتی زنان و کودکان، اتخاذ تدابیری برای بهبود بازار کار مامایی در ایران امری حیاتی است. یکی از این تدابیر میتواند توسعه برنامههای آموزشی و حرفهای برای ماماها باشد، تا آنها بتوانند مهارتهای لازم برای ارائه خدمات بهداشتی بهتر را به دست آورند.
این دو رشته هرکدام ویژگیها، وظایف و فرصتهای شغلی متفاوتی دارند که تأثیر مستقیمی بر آینده شغلی دانشجویان این رشتهها میگذارد. در این مقاله قصد داریم به مقایسه این دو رشته پرداخته و ازلحاظ حقوق، وظایف و مزایا آنها را بررسی کنیم. برای پی بردن به این موضوع که رشته مامایی بهتره یا پرستاری، حتما ادامه مطلب را مطالعه کنید. برای تغییر رشته از مامایی به پزشکی در خارج از کشور، باید فاکتورهای بسیاری در نظر گرفته شود. در وهله اول باید تمامی شرایط تحصیل در هر کشور و هر دانشگاه مقصد به خوبی مطالعه شود. سپس در مورد معیار پذیرش دانشگاههای با آزمون و بدون آزمون تحقیق شود.
پس در واقع کسانی که قصد تحصیل در رشته مامایی را دارند باید همه جوانب آن را سنجیده و سختیهای آن را به جان خرند. دانشجویان مامایی از دوران کارآموزی و بعد از فارغالتحصیلی در زمانی که وارد بازار کار شدند، با بیماران و افراد زیادی سروکار خواهند داشت پس باید صبر و حوصله زیادی داشته باشند. یکی از دغدغههای بعد از کنکور، انتخاب رشته دانشگاهی مناسب است، در این مقاله میخواهیم به رشته مامایی و پرستاری بپردازیم. شاید برایتان سؤال شود که رشته مامایی بهتره یا پرستاری؟ در جواب این سؤال باید گفت علاقه شما به کدام یک بیشتر است؟ البته علاقه همیشه حرف اول را نمیزند. برای ادامه تحصیل در رشته مامایی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا برای متقاضیان امکان پذیر خواهد بود. این افراد نهتنها در بیمارستانها بلکه در مراکز درمانی خصوصی، مراکز توانبخشی و حتی خانههای سالمندان میتوانند مشغول به کار شوند.
همچنین اطلاع از هزینههای زندگی، شهریه دانشگاهها، انواع بورسیهها و .. در دوره کارشناسی، دانشجویان مامایی ملزم به گذراندن 135 واحد درسی نظری و عملی میباشند و علاوهبر فراگیری دروس تئوری، از ترم دوم وارد بیمارستانها شده و دروس عملی خود را خواهند آموخت. دروس مامایی از 20 واحد دروس عمومی (مشترک بین همه رشتهها)، 20 واحد دروس پایه، 62 واحد دروس تخصصی و 16 واحد دروس دوره کارآموزی در عرصه ارائه شده است. رشته پرستاری با حداکثر ساعت کاری ، داشتن شیفت های زیاد در هر شبانه روز ، سروکار داشتن با بیماران و همراه بیمار ، ارتباط با پزشک ، سوپروایز ، مترون ، درآمد کم و … از مشاغل سخت به شمار می آید که شرط اصلی انتخاب رشته پرستاری علاقه و تحمل شیفت های شبانه می باشد. در معرفی رشته مامایی باید گفت که ماما یا مامایی، فردی است که دارای مهارتها و دانشهای لازم برای ارائه مراقبتهای پیشگیری، توانبخشی و درمانی به زنان در طول دوره بارداری، زایمان و پس از آن است.
مدت زمان تحصیل در رشته مامایی ۴ سال می باشد و در طی این ۴ سال دانشجویان باید ۱۳۰ واحد درسی را بگذراند. یکی دیگر از مزایای رشته پرستاری این است که فارغالتحصیلان در مقاطع بالاتر میتوانند درزمینههای مدیریت بیمارستان، آموزش پرستاری و پژوهش فعالیت کنند. در اینجا دانشگاه و رتبه سهمیه و کشوری و درصد دروس را در رشته پرستاری و مامایی مشاهده می کنید. مامایی صبر و حوصله و عشق و علاقه بالایی می خواهد تا در شرایط حساس بتواند با حوصله بسیار به بیماران خود قوت قلب دهد و در نظر داشته باشد که مسئولیت جان دو نفر (مادر و جنین) را برعهده دارد. این مشکل میتواند تأثیرات منفی بر کیفیت خدمات مامایی و بهداشتی داشته باشد. تجهیزات پزشکی و فناوریهای پیشرفته نیز در بسیاری از مراکز مامایی در ایران به کمبود برخوردارند که میتواند باعث کاهش بهرهوری و افزایش خطرات برای بیماران شود.
متخصص مامایی (ماما) فردی است که در زمینه بارداری، زایمان و سلامت مادر و کودک آموزشدیده و فعالیت میکند. ماماها معمولاً بر جنبههای طبیعی بارداری و زایمان تمرکز دارند و آموزشها و مشاورههایی برای پیشگیری از مشکلات احتمالی به مادران ارائه میدهند. در رابطه با حقوق مامایی یا درآمد مامایی باید به خدمتتان عرض کنیم که هریک از فارغالتحصیلان بسته به نوع مهارت، مکان فعالیت، شهر محل فعالیت و ..از درآمدهای متفاوتی برخوردارند. درآمد رشته مامایی در مراکز دولتی بنابر ضوابط حقوق قانون کار محاسبه میشود. میزان درآمد و حقوق یک چیز نسبی است و دقیق نمیتوان بیان کرد و فقط میانگینی از آن در دست خواهد بود. رشته مامایی و پرستاری در دانشگاه های دولتی و آزاد ، بدون کنکور و با کنکور ظرفیت پذیرش دانشجو دارد.
بر اساس گزارش حقوق و دستمزد جاب ویژن 1403، متوسط حقوق پرستاری در تهران مبلغی برابر با 13.2 میلیون تومان در ماه است. دانشجو بایستی حداقل یک ترم در رشته مامایی تحصیل کند تا اجازه تغییر رشته خود را داشته باشد. اما سوالی که ممکن است ایجاد شود این است که دانشجویان مامایی از ترم چند حقوق میگیرند! در واقع، دانشجویان مامایی در دوران دانشجویی حقوقی دریافت نمیکنند، فقط بعد از فارغالتحصیلی در صورتی که مایل به گذراندن طرح باشند، مبلغ ناچیزی در حدود ساعتی 9300 میبوده است. رشته مامایی یکی از حوزههای حیاتی در سیستم بهداشت و درمان کشور است که با چالشهای مختلفی روبهرو است. یکی از این چالشها، کمبود نیروی انسانی متخصص و مجرب در این حوزه است.
این در حالی است که برخی از ماماها به دلیل نبود فرصتهای شغلی کافی در بخش دولتی، به سمت همکاری با کلینیکهای خصوصی گرایش پیدا میکنند. پس از اتمام دوره کارشناسی، دانشجویانی که علاقهمند به ادامه تحصیل و کسب تخصص در یک حوزه خاص از پرستاری هستند، میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد پرستاری ادامه تحصیل دهند. این دوره معمولاً 2 سال طول میکشد و دانشجویان در آن بهصورت تخصصیتر با مباحث مربوط به پرستاری آشنا میشوند. برای تغییر رشته از مامایی به پرستاری، دانشجویان واجد شرایط می بایست به دانشگاه محل تحصیل خود در همان دانشگاه درخواست دهند. در صورت تایید درخواست، دانشجویان می توانند در رشته پرستاری همان دانشگاه مشغول به تحصیل شوند.
همچنین، دکتر مامایی میتواند به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی پیشرفتهتر بپردازد. جزو رشته های پیراپزشکی بوده و هر ساله تعداد زیادی از داوطلبان خانم مجاز به انتخاب رشته کنکور، نام این رشته را در فرم انتخاب رشته خود وارد می کنند. پس از انتخاب رشته مامایی در فرم انتخاب رشته و پذیرش در این رشته، داوطلبان کنکور به عنوان دانشجوی این رشته می بایست چهار سال تحصیلی را پشت سر گذاشته تا مدرک کارشناسی رشته مامایی را دریافت کنند. ادامه تحصیل در رشته مامایی در دانشگاههای ایران صرفأ با شرکت در کنکور سراسری و کسب تراز قبولی دانشگاههای سراسری و آزاد امکانپذیر است. همانطور که میدانید، رشته مامایی جزو زیرگروهان مجموعه علوم پزشکی بوده و برای کسب رتبه قبولی باید داوطلبان در کنکور سراسری علوم تجربی شرکت کنند.
اولین قدم برای ورود به رشته پرستاری، موفقیت در کنکور سراسری گروه علوم تجربی است. داوطلبان باید در دروس زیستشناسی، شیمی و فیزیک نمرات بالایی کسب کنند تا شانس قبولی بیشتری در رشته پرستاری در دانشگاههای دولتی یا آزاد داشته باشند. طبق گفته برخی از افراد شهریه دوره شبانه، آزاد و پردیس خودگردان مامایی به نسبت شهریههای رشته پرستاری کمتر است. برخی نیز معتقدند میزان حقوق دریافتی پرستاران به نسبت حقوق ماماها بیشتر است. اما در بسیاری از موارد افراد، این رشته را با رشته زنان و زایمان نیز اشتباه گرفته و در صدد راهی برای ورود به این تخصص میباشند! باید به خدمتتان عرض کنیم که رشته زنان و زایمان یک رشته مختص در دوره کارشناسی نیست!
دانشجویان پرستاری در طول تحصیل با اصول و مهارتهای مرتبط با مراقبت از بیماران در شرایط مختلف آشنا میشوند. رشته مامایی یکی از رشتههای زیرمجموعه پیراپزشکی است که به انجام اموری مانند مراقبت از زنان باردار و زایمان اختصاص دارد. این رشته علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زنان، نقش مهمی در ارتقای سلامت مادر و نوزاد ایفا میکند. دانشجویان مامایی در طول تحصیل با مباحث نظری و عملی مرتبط با بارداری، زایمان و سلامت زنان آشنا میشوند. برخی داوطلبان کنکور سراسری، پس از ورود به رشته مامایی احساس می کنند که به این رشته علاقه ای نداشته و قصد ادامه تحصیل در رشته پرستاری و یا سایر رشته ها را دارند. از این رو به منظور جلوگیری از چنین اتفاقاتی، توصیه می شود داوطلبان آزمون سراسری قبل از تکمیل فرایند انتخاب رشته خود در مورد لیست دروس، بازار کار و...
سایت منبع