یک مطالعه هلندی تأثیر بیماری های منتقله از غذا را نشان می دهد


محققان شدت بیماری را از برخی عوامل بیماری زای غذایی در هلند در سال 2019 محاسبه کرده اند.

حدود 41 درصد از وزن غذایی مربوط به گوشت هایی مانند مرغ ، گوشت خوک ، گوشت گاو و گوشت بره است. این محصولات باعث یک سوم مرگ و میر ناشی از مواد غذایی می شوند.

هر ساله ، م Instituteسسه ملی بهداشت عمومی و محیط زیست (RIVM) بررسی می کند که چه تعداد از افراد از 14 عامل بیماری زا بیمار می شوند یا می میرند. این بار بیماری است و در سالهای زندگی سازگار با ناتوانی بیان می شود (DALY). سالانه بیماری های ناشی از غذا 4200 دلار از 11000 دالی و 174 میلیون یورو 423 میلیون یورویی است.

تعداد کل DALY ناشی از عوامل بیماری زا در سال 2019 11000 نفر است – همان منابع در سال 2018 و 2017. منابع شامل غذا ، محیط ، تماس مستقیم با حیوانات ، انتقال انسان به انسان و مسافرت است. موارد در مسیر غذا در چهار منطقه دیگر افزایش یافته اما کاهش یافته است.

کل هزینه های بیماری (COI) در سال 2019 423 میلیون یورو (518 میلیون دلار) کمی کمتر از 426 میلیون یورو (522 میلیون دلار) در سال 2018 است. این شامل هزینه های پزشکی مستقیم و بیمار و / یا خانواده های آنها به عنوان هزینه سفر و هزینه های دیگر مانند غیبت در کار.

بار بیماری های ناشی از غذا از 4300 DALY در 2018 به 4200 در 2019 اندکی کاهش یافته و COI از 171 میلیون یورو (209 میلیون دلار) در سال 2018 به 174 میلیون یورو (213 میلیون دلار) افزایش یافته است. ) در سال 2019

شدت بیماری زایی هلندی
14 عامل بیماری زا کمپیلوباکتر ، E. coli O157 ، سالمونلا ، لیستریا مونوسیتوژنز ، باسیلوس سرئوس ، کلستریدیوم پرفرینژنس ، استافیلوکوکوس اورئوس ، نورو ویروس ، روتاویروس ، هپاتیت A ، هپاتیت E ، کریپتوسپوریدیوم ، ژپلازیا و سموم بودند.

در آینده ، شدت بیماری و هزینه های باسیلوس سرئوس ، Clostridium perfringens و Staphylococcus aureus به دلیل عدم نظارت بر این عفونت ها محاسبه نمی شود. با این حال ، برای برآورد کلی برای سال 2019 ، سه عامل بیماری زا گنجانده شده است.

در تعداد کل موارد تخمین زده شده به دلیل 14 عامل بیماری زا مربوط به غذا از 1.63 میلیون در 2018 به 1.57 میلیون در 2019 کاهش کمی دارد. این عمدتا به علت تعداد کمتر موارد نورو ویروس است ، بر اساس این گزارش ، روتاویروس و کریپتوسپوریدیوم.

تعداد کل مرگ های تخمینی بر اثر بیماری های غذایی در سال 2019 کمی بیشتر از سال 2018 است ، با 245 مرگ در مقایسه با 238 مورد. شصت و شش به دلیل ویروس نوروپیل است ، کمپیلوباکتر باعث 53 ، سالمونلا 24 و لیستریا 16.

نشان داده شده است که کمپیلوباکتر شدت بیماری را بین سال های 2018 و 2019 افزایش می دهد. نورو ویروس ها و روتا ویروس ها کاهش یافته است. بیشترین شدت در سطح جمعیت توسط کمپیلوباکتر و به دنبال آن توکسوپلاسما گوندی و نورو ویروس ایجاد می شود. اگرچه شدت بیماری کمپیلوباکتر از سال 2010 کاهش یافته است ، اما در سال 2018 اندکی افزایش یافته و این رشد در سال 2019 نیز ادامه دارد.

برآورد هزینه
چهار عامل بیماری زا گران قیمت ویروس نورو 106 میلیون یورو (130 میلیون دلار) ، روتاویروس 64 میلیون یورو (78 میلیون دلار) ، سم استافیلوکوکوس اورئوس 63 میلیون یورو (77 میلیون دلار) و کمپیلوباکتر است. 62 میلیون یورو (76 میلیون دلار). ویروس هپاتیت A کمترین سهم را دارد – 1.3 میلیون یورو (1.6 میلیون دلار).

هزینه های پیش بینی شده برای کریپتوسپوریدیوم و نورو ویروس کاهش یافت. متوسط ​​هزینه هر مورد برای عفونت های پری ناتال با لیستریا مونوسیتوژنز بالاترین است – 291000 یورو (356000 دلار).

هزینه های مراقبت های بهداشتی 21 درصد از کل هزینه 14 بیماری زا ، هزینه های بیمار یا خانواده 2 درصد و هزینه های سایر بخش ها 77 درصد است.

این مطالعه توسط وزارت بهداشت ، رفاه و ورزش (VWS) به منظور درک بهتر از شدت بیماری ها و راه های قرار گرفتن در معرض عفونت های ناشی از مواد غذایی در بین جمعیت هلند و نظارت بر روند چندین سال انجام شده است.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)


منبع: kafsh-news.ir

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>