[ad_1]

بر اساس مطالعه ای که مدتها در انتظار EFSA و ECDC بود ، خطر ابتلا به لیستریا مونوسیتوژنز در محصولات ماهی آماده (RTE) نیاز به توجه بیشتری دارد.

مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری از بیماری (ECDC) ، سازمان ایمنی غذایی اروپا (EFSA) و آزمایشگاه مرجع اتحادیه اروپا (EURL) برای لیستریا مونوسیتوژنز ، آژانس ایمنی غذا ، محیط زیست و بهداشت فرانسه (ANSES) ، ورزش تایپ لیستریا در اروپا (ELiTE) در سال 2010 برای توصیف لیستریوز در انسان و لیستریا مونوسیتوژنز در غذا.

محققان شیوع بالایی از برخی از باکتری های لیستریا را در زنجیره غذایی و در میان مردم اتحادیه اروپا دریافتند. در چندین خوشه شناسایی شده ، ارتباط شدیدی با محصولات شیلاتی RTE وجود دارد.

خوشه به این معنی است که جدایه ها از نظر ژنتیکی شبیه هستند ، بنابراین احتمالاً از یک منبع مشترک به دست می آیند. اگر جدايه هاي انسان و مواد غذايي در يك خوشه قرار داشته باشند ، اين نشانگر قوي نشان مي دهد كه اين ماده غذايي باعث عفونت شده است. با این حال ، یافته های میکروبیولوژیکی به تنهایی برای ارتباط غذا با عفونت کافی نیست و طبق شواهد و مدارک اپیدمیولوژیک ، به گفته نویسندگان این گزارش ، لازم است.

روی محصولات ماهی تمرکز کنید
پیشگیری و کنترل آلودگی لیستریا در تأسیسات تولید ماهی می تواند باعث کاهش آلودگی غذایی و بیماری های بالقوه انسانی شود. طبق این مطالعه ، بررسی انطباق تجارت با معیارهای میکروبیولوژیکی ، به ویژه برای محصولات شیلاتی ، نیز باید در نظر گرفته شود.

این کار به ترتیب اطلاعات بهداشتی و غذایی 13 و 23 کشور عضو اتحادیه اروپا را شامل می شود و شامل سه دسته غذای RTE است: ماهی دودی گرم یا سرد یا “گراوادا” (خشک) ، پنیرهای نرم یا نیمه نرم و گوشت فرآوری شده با حرارت بسته بندی شده محصولات در مجموع 580 جدايه انساني و 413 جدايه غذايي در اين مطالعه وارد شدند كه بيشتر آنها از نمونه هاي ماهي بودند. طبق داده های انسانی ، حداقل 75 نفر جان خود را از دست داده اند.

در این تحقیق از تایپ مولکولی استفاده می شود که راهی برای شناسایی سویه های خاص میکروارگانیسم ها با بررسی مواد ژنتیکی آنهاست. این روش الکتروفورز ژل میدان پالسی (PFGE) است که رویکردی کاملاً ثابت و استاندارد در طول مدت زمانی است که تحت مطالعه است.

PFGE در حال حاضر در حال حذف و تعیین توالی کامل ژنومی (WGS) است. پیش بینی می شود که پایگاه های اطلاعاتی ECDC و EFSA WGS تا ژوئن 2022 عملیاتی شوند. این پروژه انواع PFGE خوشه بندی شده را با مجتمع های کلونال مربوطه (CC) مشخص شده توسط WGS ترسیم می کند.

78 خوشه جداگانه از پروفیل های PFGE وجود داشت ، از جمله 573 جدایه لیستریا مونوسیتوژنز. از این تعداد ، 21 ماده جدا شده از انسان و مواد غذایی لیستریا مونوسیتوژنز ، 47 مورد فقط انسان و 10 مورد فقط غذا بودند.

اتصالات شومینه
در 21 خوشه غذایی انسان ، تقریباً 90 درصد مواد غذایی جداشده از محصولات ماهی ، تقریباً 10 درصد از گوشت های لذیذ و 1 درصد از محصولات پنیر است. نه خوشه از چندین کشور با بیش از 10 مورد وجود داشت و 13 ، 14 و 15 کشور در سه شرکت داشتند.

میزان لیستریا در ماهی معمولاً کم است ، اما در 48 نمونه از حد میکروبیولوژیکی 100 واحد کلنی ساز در هر گرم (cfu / g) فراتر می رود. فقط شش فرآورده گوشتی و یک پنیر بیش از 100 cfu / g داشت.

از 78 خوشه موجود در پروفیل های PFGE ، 57 مورد کوچک ، تا پنج جدایه لیستریا مونوسیتوژنز در هر خوشه بود. بزرگترین کلون CC8 لیستریا مونوسیتوژنز بود. این شامل 30 جدایه انسانی و 56 ماده غذایی لیستریا مونوسیتوژنز از 15 کشور جهان است. طبق این مطالعه ، این نشان می دهد که ممکن است در چندین کشور رایج باشد و به طور بالقوه در کارخانه های تولید ماهی RTE در گردش باشد.

کارشناسان می گویند بر اساس توانایی لیستریا برای ماندن در زنجیره غذایی سالها ، این کلون احتمالاً باعث شیوع مرزی زیادی می شود. از سال 2015 تا 2018 با 12 عفونت در سه کشور و از سال 2014 تا 2019 با 22 عفونت همراه است.

یک کلون دیگر ، CC121 ، با چهار خوشه با تعداد بسیار کمی جدا شده از انسان ارتباط داشت ، که نشان دهنده حدت فشار سویه پایین تر و احتمالاً نیاز به دوز عفونی بالاتر است. یک گروه از 9 کشور از 30 ماده غذایی جدا شده از لیستریا مونوسیتوژنز وجود دارد و هیچ تصادفی با عفونت های انسانی ندارد.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)

[ad_2]

منبع: kafsh-news.ir