مدیریت فائو به آژانس های ملی کمک می کند خطرات ایمنی مواد غذایی را رتبه بندی کنند


یک راهنمای جدید ، که توسط فائو منتشر شده است ، برای کمک به کشورها در برقراری ارتباط موثرتر با اولویت های ایمنی غذایی داخلی تهیه شده است.

طبق گزارش سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) ، رتبه بندی ریسک به شما کمک می کند تا مشخص کنید کدام یک از موارد ایمنی غذا بیشترین تأثیر را بر سلامت عمومی دارند ، با در نظر گرفتن احتمال و شدت آن.

این راهنما راهنمایی هایی را به مقامات ملی ایمنی غذا در مورد چگونگی رتبه بندی خطرهای بهداشت عمومی ناشی از خطرات غذایی و مواد غذایی در کشورهایشان با استفاده از یک رویکرد سه مرحله ای ارائه می دهد.

این کار بر روی طبقه بندی خطرات میکروبی و شیمیایی بر اساس تأثیر آنها بر سلامت عمومی متمرکز است و اولین قدم به سوی یک رویکرد سیستماتیک و مبتنی بر شواهد برای شناسایی خطرات اصلی ایمنی مواد غذایی را نشان می دهد.

با محدودیت منابع انسانی و مالی ، مقابله موثر با همه تهدیدات ایمنی غذایی برای مقامات ملی غیرممکن است. اولویت بندی نگرانی ها و اولویت بندی تلاش ها مهم است تا بتوان منابع را برای به حداقل رساندن خطرات بیماری های ناشی از غذا اختصاص داد. چندین کشور استفاده از سیستم های ایمنی غذایی مبتنی بر ریسک را آغاز کرده اند.

رویکرد سه مرحله ای
طبقه بندی ریسک مبانی علمی برای اتخاذ تصمیمات نظارتی آگاهانه برای مقامات ملی فراهم می کند. تقویت نظارت بر بیماری نحوه توزیع بازرسی مواد غذایی را تعیین کنید. نظارت بر تأیید و اجرای اقدامات. و مردم را از تهدیدات ایمنی مواد غذایی آگاه می کند.

اولین قدم تعیین دامنه و هدف تمرین رتبه بندی ریسک است. در اینجا ، خطرات و غذاهایی که باید از نظر ارتباط و پتانسیل کلی خطر طبقه بندی شوند ، انتخاب و بررسی می شوند.

دوم توسعه رویکرد است. این شامل انتخاب روشی برای طبقه بندی ریسک و شاخص های ارزیابی ابعاد ریسک ، از جمله احتمال و شدت و عدم اطمینان و تغییرپذیری آنها و همچنین جمع آوری و ارزیابی داده های مورد نیاز برای ارزیابی ریسک است.

آخرین مرحله انجام تجزیه و تحلیل رتبه بندی ریسک و گزارش نتایج است. در صورت در نظر گرفتن سایر فاکتورها ، از جمله مسائل اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی ، برای اطلاع بیشتر تصمیمات ، یافته ها می توانند در اولویت بندی قرار گیرند. از نظر FAO ، عدم اطمینان نیز باید بخشی از بحث باشد.

نتایج ممکن است ارزیابی واقعی خطر نباشد ، بلکه رتبه بندی نسبی باشد. ارزیابی های دقیق تر ریسک و عدم اطمینان و تغییرپذیری مربوط به ارزیابی کمی کمی از ریسک با استفاده از داده های با کیفیت بالا و نماینده نیاز دارند.

نیاز به بروزرسانی و تعهد سیاسی
FAO تأکید می کند ، رتبه بندی ریسک یک فرآیند پیچیده و مبتنی بر داده است که باید با در دسترس قرار گرفتن اطلاعات جدید ، و نه یک تلاش یکباره ادامه یابد. چنین کارهایی همچنین شکاف داده ها و نیازهای پژوهشی را برجسته می کند.

همچنین باید با تمایل به مدرنیزاسیون ایمنی غذا و اراده سیاسی از طریق اقدام دولت برای تعیین نحوه استفاده از نتایج رتبه بندی ریسک به طور مداوم پشتیبانی شود.

روش های طبقه بندی ریسک می تواند کیفی باشد ، که بدون مقادیر عددی مانند کم ، متوسط ​​یا زیاد نتیجه می دهد. هنگامی که زمان یک عامل حیاتی است و منابع و داده ها محدود هستند ، آنها بیشتر کاربرد دارند.

نتایج روش نیمه کمی دارای مقادیر عددی بدون واحد است. نتایج طبقه بندی عناصر را امکان پذیر می کند ، اما اندازه گیری واقعی خطر یا شدت بیماری را ارائه نمی دهد.

روش های کمی تخمین های عددی از احتمال بیماری ناشی از غذا و شدت نتایج را در واحدهای اندازه گیری ارائه می دهند. آنها در مورد موضوعات بسیار گسترده شامل ارزیابی 50 خطر و 50 غذا در یک زمان قابل استفاده نیستند.

برای درک اینکه چگونه می توان از روش طبقه بندی ریسک پیشنهادی استفاده کرد ، دو مطالعه موردی گنجانده شده است. اولی روی خطرات میکروبی و دیگری روی آلاینده های شیمیایی ماهی ها تمرکز دارد.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)


منبع: kafsh-news.ir

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>