محققان دریافتند که E. coli چگونه بی خطر است


دانشمندان دریافته اند که باکتری های روده ای بی ضرر E. coli در مرغ ها می توانند ژن های مورد نیاز برای تکامل را گرفته و باعث ایجاد عفونت در طیور و انسان شوند.

کولیباسیلوز ناشی از عوامل بیماری زای مرغی E. coli (APEC) شایع ترین عفونت در جوجه هایی است که برای گوشت یا تخم مرغ پرورش داده می شوند. این تا 20 درصد موارد کشنده است و باعث ضررهای چند میلیون دلاری در مرغداری می شود. بر اساس گزارش مطالعه ، سایر مشکلات شامل افزایش مقاومت به آنتی بیوتیک و خطر ابتلا به عفونت در انسان است.

محققان کل ژنوم 568 باکتری E. coli را که در مرغ های سالم و آلوده پرورش یافته در مرغداری های تجاری پرورش یافته است ، توالی و تجزیه و تحلیل کردند تا درک بهتر دلیل و چگونگی کشنده شدن اشکالات بی ضرر در این زمینه. یافته ها در مجله Nature Communications منتشر شده است.

آنها دریافتند که هیچ ژنی وجود ندارد که بتواند از بی خطر به بیماری زا تبدیل شود ، اما این می تواند توسط چندین ترکیب از یک گروه متنوع از ژن ها ایجاد شود.

از بی خطر تا خطرناک
نتایج نشان می دهد که تمام باکتریهای موجود در روده مرغ از طریق فرآیندی به نام انتقال ژن افقی ، ژنهای مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک عفونت خطرناک را دارند. این اجازه می دهد تا باکتری ها مواد ژنتیکی جدید را از سایر باکتری های مجاور بدست آورند.

پروفسور سام شپارد ، كه راهنماي اين مطالعه است ، گفت كه قبلاً تصور مي شد E. coli با به دست آوردن ژن هاي خاص از ساير باگ ها ، غالباً در عناصر متحرك به نام پلاسميد ، بيماري زا شده است.

“اما مطالعه ما ژنوم های E. coli بیماری زا و بی ضرر را در مرغ ها مقایسه می کند و دریافت که آنها می توانند به سادگی با گرفتن ژن از محیط خود بدتر شوند. باکتریها این کار را مدام در روده مرغ انجام می دهند ، اما بیشتر اوقات ژن های پاک شده برای باکتری ها مضر هستند ، بنابراین به بن بست تکاملی تبدیل می شود. ”

پرندگان از مجموعه داده های گروه بندی شده در شش از هشت گروه گیاه شناسی شناخته شده E. coli جدا شدند. در مجموع 211 جدایه ، یا 39٪ ، به یک توالی نوع 117 تعلق دارند که ، با جدا شده ها در گروه های گیاهی B2 ، B1 و A ، 93٪ جدایه ها را تشکیل می دهد.

شپرد از دانشگاه بات گفت 26 میلیارد مرغ در جهان وجود دارد.

“این احتمال ابتلا به باکتری ها را در ژن هایی افزایش می دهد که می توانند به زنده ماندن باکتری ها کمک کرده و به بیماری های عفونی تبدیل شوند و یا حتی به گونه ها بپرند تا انسان را آلوده کنند. وی نوشت: “ما متعجب شدیم كه متوجه شدیم كه نه تنها یك سویه باعث ایجاد APEC می شود ، بلكه هر سویه می تواند به طور بالقوه یك ترکیب هیولای ژن مورد نیاز برای بد شدن را بدست آورد.

با استفاده از توالی یابی کامل ژنومی و سنجش سریع PCR برای کاوش ژن های خاصی که می توانند منجر به عفونت APEC شوند ، می توان سویه هایی را که توانایی بیماری زایی دارند ، شناسایی کرد. شناسایی زود هنگام عوامل بیماری زا می تواند رفاه دام و کاهش خسارات اقتصادی ناشی از بیماری را بهبود بخشد.

شپرد گفت: “ما حدود 20 ژن را شناسایی كرده ایم كه در اشکالات بیماری زا رایج است و اگر بتوانیم از این ژن های اصلی در گله پرندگان مراقبت كنیم ، این امر به كشاورزان كمك می كند قبل از ایجاد مشكل ، این حامل ها را هدف قرار دهند.

تجزیه و تحلیل STEC
در همین حال ، یک مطالعه متفاوت نشان داد که ژن های E. coli (STEC) تولید کننده سم Shiga حاوی ژن های حدت E. coli بیماری زا غیر روده (ExPEC) می توانند چندین سروتیپ داشته باشند.

محققان 53 سویه STEC را با علائم حدت مربوط به ExPEC جدا شده از بیماران آلوده و مواد غذایی آلوده در ایتالیا و هلند از 2000 تا 2019 مشخص کردند.

از 53 سویه ، 30 مورد در ایتالیا ، بیشتر از بیماران مبتلا به سندرم همولیتیک اورمیک (HUS) یا کولیت خونریزی دهنده شدید جدا شده اند. HUS با عفونت های شدید E. coli همراه بوده است. دو نوع از محصولات گوشت گاو در ایتالیا است. 23 سویه باقیمانده STEC از بیماران در هلند جدا شد ، بعضی از آنها اسهال یا اسهال خونی داشتند یا در بیمارستان بستری بودند.

سویه های STEC با این ژن ها به 10 سروتیپ مختلف با شیوع بالای O80: H2 تعلق دارند. پنج سروتیپ اضافی از منابع قبلی شناسایی شده است.

بر اساس مطالعه ای که در مجله Emerging Infection Diseases منتشر شده است ، این گونه ها از سال 2001 یا قبل از آن در اروپا در گردش بوده و باعث عفونت های شدید انسانی می شوند.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)


منبع: kafsh-news.ir

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>