[ad_1]

محققان یک سیستم دسترسی محدود ایجاد کرده اند که برای کمک به افرادی که در بررسی شیوع بیماری های ناشی از غذا نقش دارند ، طراحی شده است.

کاتالوگ مشترک و قابل جستجو از داده های شیوع قبلی ، شناسه جهانی مواد غذایی (GFI) نامیده می شود.

پس از استفاده توسط جامعه بین المللی ایمنی غذا ، محققان امیدوارند که GFI در تحقیقات شیوع کمک کند و از استراتژی های نمونه گیری مبتنی بر ریسک در کارهای پیگیری پشتیبانی کند. این همچنین می تواند به شناسایی تهدیدات در حال ظهور برای ایمنی مواد غذایی کمک کند.

این بستر شبکه برای میزبانی از یک جامعه آنلاین جهانی درگیر در تحقیقات شیوع طراحی شده است که می تواند داده های غیر محرمانه را به روشی هماهنگ و قابل مقایسه و ارتباط برقرار کند.

ویژگی های سوابق منقل
به محض شناسایی و نوشتن سویه شیوع ، می توان شیوع قبلی ناشی از همان عامل یا عامل ایجاد کننده مشابه را در فهرست داده جستجو کرد تا ببینید آیا کشوری تحت تأثیر قرار گرفته است یا یک محیط مشترک یا منبع غذایی در آن دخیل بوده است.

هر رکورد شامل اطلاعاتی در مورد نوع عامل ایجاد کننده ، منبع غذایی مشخص و اطلاعات اپیدمیولوژیک است.

این میزبان در یک محیط تحقیقاتی مجازی (VRE) میزبانی می شود ، که امکان تبادل اسناد ، ارتباطات ، تجسم داده ها و تجزیه و تحلیل بین اعضا را فراهم می کند.

طبق این مطالعه که در مجله Food Control منتشر شده است ، محققان 46 ویژگی را که مشخصه سوابق شیوع بیماری در کاتالوگ است ، در چهار دسته انتخاب کردند: عامل ایجاد کننده ، داده های اپیدمیولوژیک ، منبع غذا یا جزئیات گزارش.

هر رکورد با مارکرهای مربوط به سال شیوع ، عامل ایجاد کننده ، کشور و منبع غذایی (نوع ، زیرگروه و انواع) مرتبط است و یک URL منحصر به فرد ایجاد می شود. همچنین اطلاعات مدیریتی شامل نویسنده ، نگهدارنده ، نسخه ، وضعیت ، تاریخ ایجاد و آخرین به روزرسانی اضافه می شود. قابلیت مشاهده رکورد را می توان بصورت محدود تنظیم کرد تا فقط اعضای VRE رکورد کامل یا عمومی را مشاهده کنند.

سیاست عضویت در GFI در حال حاضر محدود است ، بنابراین متقاضیان باید از مدیران VRE بخواهند که بپیوندند. عضویت توسط دانشگاه فنی دانمارک مدیریت می شود.

گزینه های جایگزین و شبکه
در هنگام راه اندازی عمومی GFI ، فهرست داده ها با ثبت 102 شیوع در دانمارک از سال 2005 تا 2016 ، شامل رایج ترین عوامل بیماریزا و مجموعه ای از روش های تایپ ، تکمیل شد. این کار برای نشان دادن پتانسیل GFI برای اعضای جدید و تشویق آنها به ارائه سوابق خودشان انجام شد.

دانشمندان گفتند ، برخی از کشورها دارای پایگاه داده های ملی اطلاعاتی درباره شیوع غذا ، آب یا بیماری های عفونی هستند ، اما ساختار آنها به روش های مختلفی است و بهم پیوسته نیستند.

همچنین چندین پایگاه داده بین المللی موجود مانند سیستم نظارت بر اروپا (TESSy) ، NoroNet از RIVM ، PulseNet International ، شناسه جهانی میکروبی یا GenomeTrakr وجود دارد.

محققان گفتند ، با این حال ، بیشتر آنها یک پاتوژن خاص یا روش تایپ را هدف قرار می دهند و بسیاری از آنها فقط برای تعداد محدودی از افراد کاملاً قابل دسترسی هستند یا دسترسی محدودی به مردم دارند.

محققان گفتند ، مصرف كنندگان كشورهايي كه ارتباط بين المللي شبكه در طي بررسي هاي شيوع از طريق آن انجام مي شود ، ممكن است مقاومت بيشتري در برابر پيوستن به GFI نشان دهند ، زيرا معتقدند كه اين ارزش افزوده ايجاد نمي كند. طبق این مطالعه ، بودجه بیشتری برای حفظ و انطباق VRE با نیازهای جامعه مورد نیاز خواهد بود.

این ایده در یک پروژه تحقیقاتی اروپایی به نام COMPARE به وجود آمد که از سال 2014 تا 2019 ادامه داشت و در آن 30 شرکت کننده از دانشگاه فنی دانمارک شرکت داشتند و کار را رهبری می کردند. هدف بهبود شناسایی و کاهش بیماریهای عفونی در حال ظهور و شیوع مواد غذایی بود.

تحولات آینده در GFI ممکن است شامل گفتگوهای خصوصی و کنفرانس بین اعضا باشد.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)

[ad_2]

منبع: kafsh-news.ir