قوانین ارزیابی ریسک اتحادیه اروپا به اجرا در می آیند. بررسی ها ادامه دارد


قوانین جدید در مورد شفافیت روند ارزیابی ریسک زنجیره غذایی در اروپا لازم الاجرا شده است.

هنگامی که شرکتی می خواهد یک افزودنی غذایی جدید ، سموم دفع آفات یا GMO در بازار عرضه کند ، تحقیقاتی را برای نشان دادن بی خطر بودن محصول به مرجع ایمنی غذایی اروپا (EFSA) ارائه می دهد.

قانون اصلاح شده به این معنی است که کلیه تحقیقات و داده های ارسالی در وب سایت EFSA برای عموم افشا می شود. اگر دلایل محرمانه بودن و صدمه تجاری قابل توجیه باشد ، این موارد استثنا دارد.

برای تعیین اینکه آیا داده یا تحقیق مرتبط دیگری وجود دارد ، EFSA قبل از تهیه یک تولید علمی ، با مردم و سایر شرکا مشورت می کند.

اعتماد به نفس عمومی را افزایش دهید
این قانون در پاسخ به ابتکار عمل شهروندان اروپا در مورد گلیفوزیت و بررسی آیین نامه عمومی قانون مواد غذایی ، که در ژانویه 2018 تکمیل شد ، تهیه شد. این قانون در ژوئن 2019 توسط شورای اروپا و پارلمان اروپا تصویب شد.

کمیسیون اروپا طی چهار سال آینده مأموریت های حقیقت یابی را در آزمایشگاه ها انجام خواهد داد تا ارزیابی کند آیا آنها از استانداردهای مربوطه برای آزمایشات و تحقیقات ارائه شده به عنوان بخشی از روند درخواست به EFSA استفاده می کنند.

کمیساریا استلا کیریاکیدس ، مسئول بهداشت و ایمنی غذا ، گفت که شفافیت بیشتر در تحقیقات غذایی اتحادیه اروپا باعث افزایش اعتماد مصرف کننده می شود.

“این قوانین جدید شفافیت مستقیماً به تماس های شهروندان ما پاسخ می دهد. ما آنها را در زمانی قرار می دهیم که کمیسیون از طریق استراتژی Branch Farm تعهد شدیدی را برای اطمینان از پایداری بیشتر متعهد شده است تا نحوه تولید و مصرف غذای ما نه تنها برای ما بلکه برای کره زمین نیز سالم باشد. “

ترتیبات جدید به صورت عطف به ماسبق اعمال نمی شود ، به این معنی که یک دوره تعدیل وجود خواهد داشت که طی آن بسیاری از کارهای EFSA طبق قوانین و مقررات قبلی ادامه خواهد یافت.

برنهارد اورل ، مدیر اجرایی EFSA ، آن را “لحظه کلیدی” برای سیستم ایمنی مواد غذایی توصیف کرد.

وی گفت: “EFSA از قانونگذاران سپاسگزار است كه به ما این فرصت مهیج را برای نزدیك كردن شهروندان و ذینفعان به كار ما و كنترل بیشتر روندها و روشهای كار ما دادند.”

حمایت از نوآوری ها
مدیر کل سازمان مصرف کنندگان اروپا (BEUC) مونیک گوینز در مورد پیشنهادهای تصویب شده در آوریل 2019 گفت که اتحادیه اروپا شفافیت را به سطح بالاتری می رساند.

“بحث و جدال عمومی در مورد گلیفوسیت ، آسپارتام یا بیسفنول A اعتماد مصرف کننده را در نحوه تصمیم گیری اتحادیه اروپا در مورد بی خطر بودن غذاها و کدامیک از بین برد. زمان آن فرا رسیده بود که اتحادیه اروپا پنهان کاری پیرامون تحقیقاتی را که EFSA برای ارزیابی مواد وارد شده به غذای ما به آن متکی است متوقف کند. “

“با این حال ، ما باید در مورد نحوه عملکرد قوانین جدید شفافیت در عمل هوشیار باشیم. دانشمندان مستقل بدون دسترسی به مجوز باید به داده های ایمنی تولید شده در صنایع غذایی دسترسی ، استفاده و آنها را استناد کنند. “

FoodDrinkEurope ، که نماینده صنایع غذایی است ، همچنین در سال 2019 پاسخ داد ، از هدف پیشنهادها پشتیبانی می کند ، اما برخی س someالات را مطرح می کند.

“FoodDrinkEurope ابراز نگرانی در مورد تأثیر احتمالی این پیشنهاد در رقابت صنعت غذا اتحادیه اروپا کرده و از ابتکارات معرفی شده در آیین نامه حمایت از نوآوری در چارچوب مدل ارزیابی ریسک اتحادیه اروپا استقبال می کند.”

کمیسیون اروپا ، EFSA و کشورهای عضو نیز در حال کار بر روی طرحی برای اطمینان از ارتباط منسجم ریسک در سراسر فرایند تجزیه و تحلیل ریسک هستند.

یافته های دوگانه در مورد کیفیت غذا
در همین حال ، کمیسیون اروپا نتایج قسمت دوم مقایسه پان اروپایی کیفیت مواد غذایی فروخته شده با همان مارک را منتشر کرده است.

کار مرکز تحقیقات مشترک (JRC) نشان داد که انحرافات از الگوی جغرافیایی پیروی نمی کند. تفاوت حسی در 10 محصول از 20 محصول آزمایش شده مشاهده شد.

ورا ژوروا ، معاون رئیس جمهور در امور شفافیت و ارزش ها ، گفت که هیچ تمایز محصول غیرمنطقی در اتحادیه اروپا وجود ندارد.

“به همین دلیل ما قوانین مصرف کننده خود را تقویت کرده و به مصرف کنندگان در این زمینه توانمند کرده ایم. این قوانین باید در مورد این موضوع نیز به شدت اجرا شود و کمیسیون آماده است تا در صورت لزوم از مقامات پشتیبانی کند. “

در قسمت اول این مطالعه که در سال 2019 منتشر شد ، تفاوت های موجود در حدود یک سوم موارد آزمایش شده از یک مارک یا همان مارپیچ وجود دارد.

در کار بعدی 20 محصول مورد آزمایش قرار گرفت که در مطالعه اول تفاوت نشان داد. نمونه های هر یک در پنج تا 10 کشور عضو خریداری شده است. آزمایش کنندگان به طور خاص برای چنین نقشی آموزش دیده اند.

دیدیه ریندرز ، کمیسار دادگستری ، گفت که مصرف کنندگان باید بدانند چه چیزی می خرند.

“آنها نباید توسط بسته بندی جلو یا مشابه (اطلاعات) گمراه شوند ، این بدان معنی است که کالاها در یک صورت نیستند. این غیرمنصفانه است و مغایر با قانون حمایت از حقوق مصرف کننده اتحادیه اروپا است. “

مطالعات بیشتری توسط JRC در سالهای 2021 و 2022 برای بررسی تحولات محصول در اولین آزمایش در سال 2019 برنامه ریزی شده است. یک دستورالعمل اصلاح شده برای روشن کردن اینکه کیفیت دو برابر محصول یک عمل گمراه کننده است باید در اوایل 28 مه 2022 در سراسر اتحادیه اروپا اجرا شود .

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)


منبع: kafsh-news.ir

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>