سوئد یک دهه داده در مورد مسمومیت غذایی منتشر کرده است


بر اساس یک مطالعه جدید ، تعداد زیادی از عفونت های کمپیلوباکتر و موارد بیشتری از عفونت سالمونلا مربوط به غذاهای غیر حیوانی در سوئد طی یک دوره 10 ساله شناسایی شده است.

این سند شامل بیماریهای منتقله از طریق غذا برای دوره 2008-2018 است. بیش از 4000 مورد بیماری مشکوک یا تایید شده با 30964 بیماری وجود دارد.

در این دوره ، 194 از 290 شهرداری این کشور نتایج تحقیقات در مورد بیماریهای منتقله از طریق غذا را به آژانس غذایی سوئد (Livsmedelsverket) گزارش دادند. تعداد شهرداری های گزارش دهنده در سال نسبت به خلاصه قبلی که 2003-2007 را پوشش می دهد افزایش یافته است.

در 80 درصد گزارش ها ، علت بیماری ناشناخته است. باکتریها یا سموم در 13٪ گزارشات شناسایی شده اند ، در حالی که ویروس ها در 7٪ آنها دخیل بوده اند. فقط تعداد کمی توسط انگلی ، بیوتوکسین دریایی یا مایکوتوکسین تحت تأثیر قرار می گیرند. نتایج به عنوان مبنایی برای ارزیابی خطر و تشکیل اولویت های کاهش بیماری های منتقله از غذا در کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

عدم گزارش گیری
این گزارش همچنین نشان داد که از هر 100 نفر تنها یک نفر به مسمومیت غذایی مشکوک به آژانس محلی کنترل مواد غذایی گزارش کرده است. اگر این اتفاق بیشتر بیفتد ، مقامات می توانند با سهولت بیشتری علت را ردیابی کرده و از ابتلای افراد بیشتر به این بیماری جلوگیری کنند.

وی نشان داد که گزارش افزایش یافته است ، اما هنوز بعید است مورد توجه مقامات قرار گیرد. اگر آژانس ها به سرعت در مورد بیمار اطلاعاتی کسب کنند ، می توانند نمونه های غذایی و مدفوع احتمالی بیمار را تجزیه و تحلیل کنند.

“بسیاری از افراد احتمالاً نمی دانند كه هنگام مشكوك شدن به مسمومیت غذایی لازم است مرجع كنترل مواد غذایی را در شهرداری آنها اطلاع دهید. اگر افراد بیشتری این کار را انجام دهند ، مقامات می توانند عفونت را کنترل و متوقف کنند و همچنین اقدامات جلوگیری از مسمومیت غذایی را انجام دهند. “

گوشت مرغ گوشتی با 53 شیوع و 5357 مورد بیشترین موارد گزارش شده در گروه مواد غذایی بود و بیشترین آن را می توان به شیوع ملی کمپیلوباکتریوز از سال 2016 تا 2017 نسبت داد. تقریباً به همین تعداد غذاهای مخلوط مانند پیتزا ، کباب و ساندویچ وجود دارد. غذای بوفه همچنین 98 گزارش و 1397 مورد تولید کرده است ، در حالی که سبزیجات مربوط به 50 گزارش و 1265 مورد است.

کانون های بزرگ نورو ویروس و کمپیلوباکتر
اکثر موارد گزارش شده از مسمومیت غذایی توسط نورو ویروس ایجاد می شود. غذاهای مخلوط اغلب به عنوان منبع شیوع شناخته می شوند. این شیوع عمدتا توسط افراد آلوده ایجاد می شود که هنگام پخت و پز غذا را اداره می کردند. غذای بوفه باز ، صدف های دیگر کشورهای اتحادیه اروپا و تمشک وارداتی منجمد نیز منابع معمول آلودگی هستند.

بزرگترین شیوع نورو ویروس 681 نفر را آلوده کرده و یکی از 35 شیوع بیش از 100 نفر است. نشانه هایی از شیوع نورو ویروس در سوئد در سال 2020 نسبت به قبل وجود دارد ، زیرا بسیاری از افراد به دلیل شیوع ویروس کرونا ، دست های خود را بهتر و بیشتر شسته اند.

کمپیلوباکتر با 83 گزارش و 5589 مورد ، دومین علت اصلی بیماری های ناشی از غذا است. شیوع مرغ در سال 2016 و 2017 5150 نفر را تحت تأثیر قرار داد. علاوه بر مرغ ، سایر محصولات گوشتی ، غذاهای مخلوط و محصولاتی مانند شیر غیر پاستوریزه در چندین گزارش به عنوان منابع عفونت گنجانده شده است.

سالمونلا باعث 99 گزارش و 1472 مورد شده است. سبزیجات مختلف برای موارد کمی بیشتر از گوشت و محصولات لبنی به عنوان منبع عفونت شناخته شده اند. در مجموع 24 سروتیپ تشخیص داده شد. سالمونلا تیفی موریوم به طور عمده گزارش شده است ، از جمله Typhimurium منفازی که بیشتر افراد را نیز درگیر می کند. سالمونلا انتریتیدیس دومین سروتیپ رایج است.

هیستامین مسئول 126 گزارش ، باسیلوس سرئوس برای 38 ، تولید سم شیگا E. coli برای 36 ، لیستریا برای 16 ، Clostridium perfringens برای 15 و Shigella برای 13 است. در مجموع 11 مرگ مربوط به مسمومیت غذایی در سال 2008 گزارش شده است 2018 با شش مورد ناشی از لیستریا و یک مورد به دلیل STEC.

223 گزارش ، کشور مبدأ وسیله نقلیه همراه با غذا و 112 گزارش آن را از خارج نشان می دهد. از این تعداد ، 68 گزارش مربوط به مواد غذایی وارد شده از خارج از اتحادیه اروپا است.

بیشتر موارد گزارش شده به دلیل استفاده نادرست از غذا توسط موسسات پذیرایی و رستوران ها است. فقدان مهارت های بهداشتی عامل اصلی مسمومیت غذایی است.

وجود عوامل بیماری زا در غذا نشان دهنده کمبود در تولید اولیه یا کشتار است. عدم کنترل دما می تواند منجر به رشد باکتری ها و تشکیل سموم باکتریایی در غذا شود. بر اساس این گزارش ، علاوه بر اقدامات کاهش خطر در تولید اولیه ، مراحلی مانند بهبود بهداشت و نگهداری غذا در دمای مناسب می تواند از بیشتر مسمومیت های غذایی جلوگیری کند.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)


منبع: kafsh-news.ir

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>