[ad_1]

بر اساس گزارش سالانه بیماری های مشترک زئون ، تعداد افرادی که از شیوع مواد غذایی در اروپا مریض شده و می میرند در سال 2019 افزایش یافته است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط سازمان ایمنی غذایی اروپا (EFSA) و مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری (ECDC) ، سالمونلا در پشت بیشتر شیوع ها و به دنبال آن نورو ویروس قرار دارد.

در سال 2019 ، 27 کشور عضو 5،175 شیوع غذا را شامل 49،463 بیماری ، 3،859 بستری در بیمارستان و 60 مورد مرگ گزارش دادند. اسلواکی داده ای ارسال نکرده است. 522 شیوع ، 2،454 مورد و 531 مورد بستری در سال ، به طور متوسط ​​5 سال گذشته وجود دارد. 117 شیوع دیگر ، 3760 بیماری و 158 بستری دیگر در ایسلند ، مونته نگرو ، نروژ ، جمهوری مقدونیه شمالی ، صربستان و سوئیس ثبت شده است.

داده های کلی بالاتر از سال 2018 است ، به استثنای داده های تأخیری از هلند ، زمانی که 5،098 شیوع غذا با 48365 بیماری و 40 مرگ وجود داشت. در سال 2019 ، میکروب در 60 درصد شیوع مواد غذایی با تقریبا 36000 مورد ، 3،300 بستری در بیمارستان و 54 مورد مرگ مشاهده شد.

روی افراد آسیب پذیر و کودکان تمرکز کنید
شیوع گزارش شده توسط بلژیک ، فرانسه ، هلند ، لهستان و اسپانیا با بیش از 4000 و دو سوم موارد تقریباً 33000 مورد ، سه چهارم موارد را تشکیل داده است. 571 ، اسپانیا با 506 ، لهستان با 445 و آلمان با 402.

فرانسه و انگلیس 15 مورد مرگ را در میان بیماری های همه گیر گزارش داده اند. در فرانسه ، 10 نفر در یک موسسه مسکونی شیوع داشتند. از نظر انگلستان ، هفت مرگ ناشی از شیوع بیمارستان است. اسپانیا نیز با 9 مورد تعداد زیادی کشته داشته است. سه مورد با شیوع گسترده لیستریا مونوسیتوژنز از گوشت خوک برشته شده سرد که توسط Magrudis فروخته شده مرتبط است.

بیشتر مرگ ها در مmentsسساتی مانند م residentialسسات مسکونی مانند خانه های سالمندان ، زندان ها یا مدارس شبانه روزی و بیمارستان ها بوده است. EFSA و ECDC گفتند ، این امر مستلزم توجه به افزایش خطر افراد آسیب پذیر ، از جمله کودکان ، افراد مسن و بیماران مزمن از خطرات غذایی است.

جنبه مهم دیگر شیوع در مدارس و مهد کودک ها است. شیوع عمده سالمونلا در مجارستان تقریباً 600 نفر را تحت تأثیر قرار داده است و 11 کشور شیوع مدارس و مهد کودک ها را ثبت کرده اند. EFSA و ECDC لزوم تقویت استانداردهای بهداشتی و مراحل تولید و تهیه غذا و همچنین برنامه های HACCP را برای چنین امکاناتی بیان کردند.

بر اساس این گزارش ، بیش از 40 درصد شیوع در خانه رخ داده است که اهمیت توصیه های مداوم به مصرف کنندگان در مورد تهیه ، نگهداری و مصرف مناسب را تقویت می کند.

لیستریا ، سالمونلا ، STEC و کمپیلوباکتر
لیستریا مونوسیتوژنز مسئول 349 بیماری و بیش از نیمی از مرگ و میر مربوط به شیوع 31 بیماری است که 10 مورد بیشتر از سال 2018 است. بیست مرگ به دلیل گوشت و محصولات گوشتی است. تعداد شیوع 21 مورد بود که بیش از 14 مورد در سال 2018 است. اپیدمی ها ، بیماران و بستری در بیمارستان ها مربوط به عفونت های لیستریا طی چهار سال گذشته بطور مداوم در حال افزایش است.

سالمونلا همچنان شایع ترین عامل شناسایی شده است و باعث بروز 926 شیوع می شود که تقریباً یک پنجم از کل موارد را تشکیل می دهد. این امر همچنین باعث شد بیشترین تعداد بستری در بیمارستان با نیمی از تعداد کل و هفت مورد مرگ انجام شود. سالمونلا عامل اصلی شیوع در کرواسی ، جمهوری چک ، استونی ، یونان ، مجارستان ، لتونی ، لیتوانی ، لهستان ، رومانی ، اسلوونی و ایسلند بود.

در میان 606 شیوع با اطلاعات مربوط به سالمونلا مبتلا ، انتریتیدیس با 439 شیوع در مکان اول قرار دارد ، پس از آن Typhimurium با 85 ، Typhimurium تک فاز با 12 و Infantis با 10 شیوع شیوع ناشی از سالمونلا انتریتیدیس 596 کمتر از سال 2018 است. بر اساس این گزارش ، از اسلواکی به این کاهش کمک کرده است

ارائه E. coli

تولید کننده سموم شیگا باکتری E. coli (STEC) با 42 شیوع ، 273 مورد ، 50 بستری در بیمارستان و یک مرگ سومین عامل باکتریایی است که در اتحادیه اروپا یافت می شود. STEC O157 ، O26 و O145 به ترتیب در نه ، هفت و یک شیوع شناسایی شد.

کمپیلوباکتر باعث ایجاد 319 شیوع ، 1254 بیماری و 125 بستری در بیمارستان شده است. این نماینده برجسته قلب در اتریش و آلمان بود. شیوع این بیماری عمدتا کم و با کمتر از 10 مورد بود. با این حال ، رویدادهای مهم ، از جمله تا 91 مورد ، توسط دانمارک ، فرانسه ، آلمان ، اسپانیا ، سوئد و انگلستان گزارش شده است. آتش سوزی در نروژ 2000 نفر را تحت تأثیر قرار داده است.

شیگلا در 22 شیوع از جمله 106 مورد و 19 بستری در بیمارستان مشاهده شد. نروژ و صربستان سه مورد شیوع را با 38 مورد و چهار بستری در بیمارستان گزارش کردند.

هفت کشور عضو ، 15 شیوع ، 14 بستری در بیمارستان و 149 بیماری از یرسینیا گزارش کرده اند. ویبریو در چهار شیوع کوچک در فرانسه و ایتالیا شناسایی شده است.

Arcobacter butzleri در بلژیک و در آن 40 نفر شیوع یافت. گزارش شده است که Francisella tularensis در دو شیوع در نروژ و صربستان باعث 24 بیماری و شش بستری در بیمارستان شده است.

لتونی ، اسپانیا و سوئد چهار شیوع ناشی از انتروتوکسیژنیک E. coli (ETEC) داشتند که شامل 199 بیمار و هفت بستری در بیمارستان بود. بزرگترین مورد در سوئد منجر به 130 مورد شد. شیوع دیگری از E. coli انتروپاتوژنیک (EPEC) با 38 مورد از سوئد گزارش شد. لتونی و نروژ هر کدام شیوع ناشی از EPEC را ثبت کردند.

سموم ، ویروس ها و انگلی ها
سموم تولید شده توسط باسیلوس سرئوس باعث ایجاد 155 شیوع ، 1636 بیماری و 44 بستری در بیمارستان شده است. کسانی که توسط Clostridium perfringens تولید می شوند مسئول 75 شیوع ، 2426 بیماری و 27 بستری در بیمارستان و S. aureus برای 74 شیوع ، 1400 بیماری و 141 بستری هستند. دو شیوع مهم عامل اخیر باعث 380 بیماری در مجارستان و 300 مورد از جمله یک مورد بستری در فرانسه شد.

همچنین مرگ ها به دلیل باسیلوس سرئوس به هفت مورد افزایش یافته است که شش مورد بیشتر از سال 2018 است. این به دلیل شیوع در فرانسه در یک محیط مسکونی با پنج مرگ است. شش مرگ توسط Clostridium perfringens و سایر سموم باکتریایی ایجاد شده است. کلستریدیوم بوتولینوم منجر به هفت شیوع ، 17 بیماری ، 15 بستری در بیمارستان و یک مرگ شد.

بر اساس این گزارش ، نورو ویروس و ویروس کالیسی ویروس دیگر دومین علت شیوع مواد غذایی است. در دانمارک ، فنلاند ، لیتوانی ، انگلستان و نروژ ، این دلیل اصلی بود. نورو ویروس با 457 شیوع و 11125 بیماری مرتبط همراه است. دو شیوع عمده در یونان و فرانسه به ترتیب شامل 638 و 593 بیماری است.

در کل 22 مورد شیوع هپاتیت A گزارش شده است که شامل 135 بیماری است. جمهوری مقدونیه شمالی و نروژ نیز به ترتیب سه و یک شیوع داشتند.

ژیاردیا بیشترین شیوع انگلها را با 14 بیماری ایجاد کرد. یک بیماری همه گیر ناشی از Giardia روده در ایتالیا منجر به 199 بیماری شد. تریشینلا از پنج کانون نامگذاری شده است. Cryptosporidium منجر به 11 شیوع و 468 مورد شد.

در سال 2019 ، 96 شیوع ناشی از هیستامین و 48 مورد ناشی از بیوتوکسین های دریایی ثبت شده است. فرانسه گزارش 19 حادثه ناشی از سیگواتوکسین. در انگلستان 13 بیماری شیوع یافت ، از جمله اسید okadaic ، یک سم مقاوم در برابر حرارت که در انواع مختلف صدف یافت می شود.

جفت شدن غذاها و عوامل بیماری زا
خوردن غذا با منشا حیوانی با بیشترین موارد ، 469 مورد ، شیوع مواد غذایی کاملاً اثبات شده و 5709 بیماری در ارتباط است. این ماده عمدتا در حوادث ناشی از سالمونلا ، نورو ویروس ، هیستامین ، کلوستریدیوم پرفرینژنس و کمپیلوباکتر نقش دارد.

ویروس های نورو در ماهی و محصولات شیلاتی بیشترین تعداد ، 145 مورد ، را شیوع داد که شواهد زیادی در مورد یک منبع غذایی موثر است ، که عمدتا ناشی از افزایش در فرانسه است.

تخم مرغ و فرآورده های تخم مرغ ، آخرین ماده غذایی معمولاً گزارش شده ، در 108 شیوع کاملاً اثبات شده نقش دارند. یک شیوع بزرگ با بیش از 100 بیمار وجود داشت. سالمونلا در این گروه غذایی دومین جفت بیماری زا و وسایل نقلیه غذایی با 98 شیوع و بیشترین بستری در بیمارستان است و به دنبال آن سالمونلا در محصولات گوشتی با 72 شیوع وجود دارد.

تعداد شیوع جدی مربوط به پنیر به چهار مورد کاهش یافته است که کمترین میزان از زمان جمع آوری اطلاعات در اتحادیه اروپا است.

51 شیوع مربوط به غذاهای منشا origin غیر حیوانی (FNAO) است. سبزیجات و آب میوه با 30 شیوع شایع ترین وسیله حمل و نقل در این گروه است.

در مجارستان ، مصرف انواع مختلف غذاهای مخلوط با پنج شیوع همراه است که شامل 946 بیماری است. بزرگترین ، با 575 بیماری ، مربوط به انواع غذاهای مخلوط آلوده ، از جمله آلودگی متقاطع ، توسط سالمونلا انتریتیدیس است. این بزرگترین شیوع مواد غذایی مختلط است که از زمان شروع نظارت اتحادیه اروپا ثبت شده است. بلژیک ، دانمارک ، مجارستان ، لهستان و رومانی هفت شیوع عمده دیگر را با بیش از 100 بیمار گزارش کرده اند.

در آلمان ، جلبک های منجمد Wakame با 53 مورد علت شیوع است. در سوئد ، روغن پانسمان ریحان آلوده به EPEC باعث 38 بیماری می شود.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)

[ad_2]

منبع: kafsh-news.ir