این مطالعه تفاوت هایی را در شیوه های آشپزی خانگی نشان داد


محققان ارتباط بین روش های مصرف کننده ، آشپزخانه و خطر آلودگی متقابل با عوامل بیماری زا در اروپا را بررسی کرده اند.

شرکت کنندگان از 87 خانوار در شش کشور اروپایی هنگام خرید و تهیه یک غذای مرغ و سبزیجات مشاهده و مصاحبه شدند. همچنین نمونه ها و تجزیه و تحلیل عوامل بیماری زای میکروبی از آشپزخانه های آنها انجام شد.

این مطالعه در فرانسه ، مجارستان ، نروژ ، پرتغال ، رومانی و انگلستان شامل سه گروه از کاربران بود: زنان باردار یا خانواده ای با یک کودک ، مردان جوان مجرد و سالخوردگان. بر اساس گزارش سال 2018 زونوز در اروپا ، 40 درصد شیوع مواد غذایی در خانه اتفاق می افتد.

در مجموع 73 مورد از 761 نمونه برای كامپیلوباكتر ، 13 نمونه از 829 مورد برای سالمونلا ، یك نمونه از 451 مورد برای نورو ویروس و هیچكدام از 91 مورد برای هپاتیت A مثبت بودند. این شامل مرغ خام ، تخته های برش ، میزهای آشپزخانه ، سینك ، دستگیره ها ، حوله ها و اسفنج ها بود. نتایج در مجله بین المللی میکروبیولوژی غذایی منتشر شده است.

یافته های کمپیلوباکتر و سالمونلا
بیشترین شیوع کمپیلوباکتر در بین انواع نمونه ها مربوط به مرغ خام بود که از بین 77 نمونه 44 مورد مثبت بود. شیوع مرغ خام از یک در 12 ، یا 8.3٪ ، در نروژ به 12 از 15 نمونه مثبت ، یا 80٪ ، در فرانسه و پرتغال متفاوت است.

در حالی که همه شرکت کنندگان در نروژ و به جز یکی از انگلستان در مورد عوامل بیماری زا ابراز نگرانی کردند ، هیچ کاربری از رومانی و فرانسه این کار را نکرد و فقط یک سوم از پرتغال از عوامل بیماری زا در مرغ نام برد.

محققان می گویند به نظر می رسد ارتباطی بین رفتار پرخطر و آگاهی کم از عوامل بیماری زا در جوجه ها وجود دارد که نشان می دهد آموزش یا برقراری ارتباط می تواند باعث تغییر رفتار و کاهش خطر شود.

کمپیلوباکتر در شش محصول از 13 کالایی که یخ زده بودند و به نظر می رسد در مرغ سوپرمارکت ها کمتر از سایر منابع وجود دارد ، پیدا شد.

در مجموع 829 نمونه از نظر سالمونلا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این ماده فقط در هفت نمونه از 15 نمونه مرغ خام از مجارستان وجود دارد. کمپیلوباکتر و سالمونلا در سه مرغ یافت شد.

پس از پخت و پز ، کمپیلوباکتر و سالمونلا از 23٪ تخته های برش از مجارستان ، رومانی و انگلستان و 8.7٪ از مجارستان جدا شدند.

آلاینده های کمپیلوباکتر در پنج خانوار در سایر سطوح آشپزخانه یا ماشین ظرفشویی پیدا شد. ورود کامپیلوباکتر به آشپزخانه های مرغ در اکثر کشورها نسبتاً رایج بوده است ، اما گسترش سطوح غیر از تخته های برش نادر است. کمپیلوباکتر از تخته های برش چوب ، ورقه ورقه ، پلاستیک و سنگ احیا می شود.

دانشمندان می گویند بدست آوردن عفونت ناشی از مواد غذایی به دلیل آلودگی متقاطع از مرغ بسیار بعید است ، احتمالاً به دلیل سطح نسبتاً کم غذایی همراه با ترجیحات غذایی است.

روشهای معمول کشور
استفاده از همان تخته و چاقو برای سبزیجات پس از پخت مرغ و بدون شستشو با مواد شوینده ، فقط در پرتغال و رومانی رواج داشت.

شستشوی مرغ در سینک ظرفشویی ها در پرتغال ، مجارستان و رومانی و همچنین شستن سبزیجات در همان سینک معمول بود. متخصصان ایمنی مواد غذایی توصیه نمی کنند که مرغ یا گوشت خام را بشویید ، زیرا پاشیدن میکروسکوپی آب باعث آلودگی سطوح می شود.

اختلافات بیشتر از گروه های مصرف کننده بین کشورها مشاهده شد ، که نشان می دهد این شیوه ها بین نسل ها مشترک است.

بیشتر افراد مرغ خام را قبل یا همزمان با سالاد می پزند. محققان گفتند ، تهیه سالاد قبل از مرغ اثر كاهش خطر خواهد داشت ، اما نیاز به تغییر بزرگی در عمل دارد.

“مداخلات ایمنی مواد غذایی باید فرهنگ ملی غذایی ، ترجیحات ، روش ها و شیوع و سطح عوامل بیماری زا را در غذا در نظر بگیرد. تأکید باید بر تهیه و ترویج محصولات مرغ کم خطر و استفاده ایمن از تخته های برش باشد. “

بودجه این تحقیق با ابتکار کمیسیون اروپا “افق 2020” تأمین می شود. پروژه SafeConsume تا آوریل 2022 ادامه دارد و بیش از 30 شریک دارد.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)


منبع: kafsh-news.ir

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>