اعضای WTO 10 نگرانی تجاری جدید را برطرف می کنند


در جلسه اخیر کمیته سازمان تجارت جهانی (WTO) ، طرفین به 10 نگرانی تجاری جدید پرداختند.

مباحث جلسه کمیته بهداشت و گیاه پزشکی (SPS) در تاریخ 25 و 26 مارس توسط هند ، چین ، پرو ، ترکیه و مکزیک مطرح شد و شامل محصولات حیوانی و گیاهی ، سموم دفع آفات و حداکثر میزان باقی مانده (MRL) بود.

با حضور بیش از 230 نماینده از راه دور ، اعضا 46 مسئله تجارت را مطرح كردند ، 11 مورد برای اولین بار.

نگرانی های تجاری جدید
هند ابراز نگرانی در مورد قالب جدید گواهی بهداشت ارائه شده توسط چین برای واردات میگو ، محدودیت های چین در واردات گوشت گاو ، محدودیت های مکزیکی در واردات چیلی خشک و اقدامات تجاری روسیه برای صادرات ماهی و محصولات شیلاتی به اتحادیه گمرکی اوراسیا کرده است.

پرو ، کلمبیا و کاستاریکا گفته اند که آنها نگران تأخیر پاناما در تمدید مجوز کارخانه از شرکت های ماهیگیری و دامداری هستند. مکزیک ، کلمبیا و پرو همچنین نگرانی خود را در مورد تأخیر اداره ایمنی مواد غذایی پاناما (AUPSA) در تمدید مجوز برای گیاهان مکزیکی برای صادرات گوشت گاو و محصولات جانبی ابراز کرده اند.

تصمیم کره برای اعمال تجزیه و تحلیل خطر اجباری و گواهینامه نقاط کنترل حیاتی (HACCP) بر روی کیمچی وارداتی مورد توجه چین قرار گرفته است. کیمچی ، یک غذای سنتی کره ای ، مخلوط تخمیر ادویه دار سبزیجات با کلم ، پیاز و گاهی ماهی است که با سیر ، فلفل قرمز و زنجبیل ادویه خورده است.

ترکیه اقدام عربستان سعودی در نوامبر سال 2020 برای توقف واردات محصولات حیوانی از این کشور را زیر سال برد و چین موضوع توقف واردات میگوی منجمد توسط مکزیک را مطرح کرده است.

مشکلات ویروس کرونا
دبیرخانه WTO اطلاعات به روز در مورد مسائل COVID-19 و SPS را با 86 اعلان SPS و سایر ارتباطات مربوط به بیماری همه گیر ارائه شده توسط اعضا ارائه داد.

برخی نگرانی ها را در مورد الزامات آزمایش و صدور گواهینامه محصولات غذایی وارداتی اعمال شده توسط سایر اعضا ابراز داشتند و از آنها خواستند داده ها ، مطالعات یا ارزیابی ریسک را به اشتراک بگذارند.

اتحادیه اروپا با استناد به ارزیابی های WHO ، FAO و دیگران ، که هیچ مدرکی مبنی بر منبع غذایی COVID-19 از مواد غذایی یافت نشد ، و نگرانی خود را در مورد برخی از مقالات مورد نیاز آزمایش و گواهینامه مواد غذایی وارداتی ابراز داشت. اتحادیه اروپا از اعضای با چنین اقداماتی خواست تا داده ها و مطالعات خود را به اشتراک بگذارند تا آنها را معتبر و متناسب توضیح دهند.

سوئیس همچنین نگرانی خود را در مورد الزامات اضافی برخی کشورها برای واردات مواد غذایی ، از جمله آزمایش ، بازرسی و گواهینامه ها ، بدون به اشتراک گذاشتن ارزیابی های ریسک که بر اساس آنها است ، ابراز کرده است.

در نوامبر 2020 ، ایالات متحده و کانادا از چین خواستند تا محدودیت های COVID-19 را از ژوئن 2020 لغو کند. استرالیا ، برزیل ، پاراگوئه ، انگلستان و مکزیک از این تماس حمایت کردند.

چین به مطالعاتی اشاره کرد که ویروس می تواند در دماهای پایین زنده بماند و از آنجا که کشورها دارای خوشه COVID-19 در مشاغل غذایی هستند ، این نشان داد که ویروس SARS-CoV-2 می تواند مواد غذایی یا بسته بندی را آلوده کند. وی افزود: این ویروس در بسته بندی و ظروف میگوی سفید وارداتی و بال مرغ مشاهده شد.

در همین حال اندونزی گامهایی را برای اطمینان از ایمن بودن محصولات شیلاتی برای مصرف از طریق آزمایش برداشته و از اعضا خواسته است تجربیات خود را در زمینه جلوگیری از COVID-19 در این محصولات به اشتراک بگذارند. یک مقام اندونزیایی افزود که او رویکردی مبتنی بر ریسک اتخاذ کرده و از رهنمودهای WHO و FAO پیروی می کند.

جلسه بعدی کمیته SPS برای 15 تا 16 ژوئیه 2021 برنامه ریزی شده است.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)


منبع: kafsh-news.ir

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>