[ad_1]

نظر

بررسی اشعه ایکس محصولات غذایی به طور فزاینده ای در سراسر جهان محبوب می شود. این احتمالاً به دو عامل برمی گردد. در وهله اول و مهمترین آنها هزینه های بالای مرتبط با توقیف مواد غذایی ناشی از آلودگی به اجسام خارجی است. دوم ، مطالعات انجام شده توسط FDA و سایر سازمان ها به این نتیجه رسیده اند که اسکن مواد غذایی با اسکنرهای اشعه ایکس خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند – باعث ایجاد نگرانی های طولانی مدت در این قسمت می شود.

در طی این روند صعودی ، به رسمیت شناخته شده است که این روش پیشرفته برای بازرسی می تواند چیزی بیش از فلز را تشخیص دهد. این تمایز از آن جهت مهم است که تأمین کنندگان مواد غذایی و مصرف کنندگان نهایی معمولاً شیشه ، سرامیک و حتی پلاستیک های متراکم را به عنوان مقصر اصلی مواد خارجی شناسایی می کنند.

اسکنرهای اشعه ایکس همچنین می توانند عملکردهای کنترل کیفیت را بالاتر و بیش از تشخیص مواد خارجی انجام دهند. به عنوان مثال ، در فنجان های ماست یا بطری های کچاپ ، می توان از سیستم های اشعه ایکس برای بررسی دقیق میزان پر شدن استفاده کرد. در سایر بخشهای غذایی ، پیتزا ها را می توان برای اطمینان از گرد بودن کافی بررسی کرد ، می توان قبل از بسته بندی پرالین ها را در سینی تجهیزات شمرد ، و شاید چشمگیرترین ، پنیرها را بر اساس بلوغ طبقه بندی کرد.

با این حال ، با وجود طیف گسترده ای از مزایای بالقوه ، تصورات غلطی در مورد غربالگری اشعه ایکس و کاربردهای آن وجود دارد. بیایید دو افسانه رایج را از بین ببریم.

باور غلط 1: هرچه تراکم بیشتر باشد ، قابلیت تشخیص نیز بیشتر است

به طور گسترده ای قابل درک است که اثر بخشی ماژول بازرسی اشعه X تا حدود زیادی به تراکم اجسام خارجی که وظیفه آن را دارد ، بستگی دارد. و گرچه ممکن است در برخی از سناریوهای کاربردی چنین باشد ، اما این نمای قابل تشخیص اندازه گرا به هیچ وجه یک ویژگی مشترک جهانی نیست.

واقعیت این است که مشخصه اصلی تعیین کننده میزان تشعشع واحد – و بنابراین قابل تشخیص بودن آن – عدد اتمی جسم خارجی است. هرچه بیشتر “تابش” کند ، تشخیص آن آسان تر است. و در حالی که اندازه به افزایش این ویژگی منجر می شود ، تصویر کامل بسیار پیچیده تر است.

به عنوان مثال لیوان را در نظر بگیرید. برای اسکنرهای اشعه ایکس که متهم به یافتن اجسام خارجی در یک پوسته شیشه هستند ، یک عامل کلیدی است تایپ کنید از شیشه. برخلاف ، مثلاً ، فولاد ضد زنگ 316 ، شیشه ترکیبی دقیق از مواد نیست. شیشه ای که برای بسته بندی به عنوان بطری و شیشه استفاده می شود به دلیل متفاوت بودن ترکیب آن بیشترین خطر آلودگی را دارد. این طیف گسترده ای از سناریوها را ارائه می دهد که در آن اسکنر اشعه ایکس باید بین ماده شیشه ای صحیح ظرف و هر قطعه آلودگی شیشه ناشی از مواد خارجی پنهان شده در محصول تفاوت قائل شود.

در همین حال ، “شیشه آهک سدیم” عمدتا از دی اکسید سیلیسیم تشکیل شده است – اما درصد زیادی از آن متفاوت است. عامل دیگری که تنوع ترکیب را تحریک می کند این است که لیوان امروزی بیشتر بازیافت می شود.

همه اینها به دلیل مواد مختلف ، مواد افزودنی و آلاینده هایی که می توانند جذب شیشه را به طرز چشمگیری افزایش دهند ، تنوع زیادی ایجاد می کند. مثلا. فقط سیلیکون دارای عدد اتمی 14 است ، کمی بیشتر از آلومینیوم (13) ؛ این منجر به جذب سطوح مشابه می شود. اما اگر شیشه به چیزی مانند سرب (شماره اتمی 82) آلوده باشد ، جذب بسیار بالاتری خواهد داشت ، حتی اگر چگالی کل شبیه شیشه باشد.

این اثر به ویژه در هنگام آزمایش های مقایسه ای بین سیستم های اشعه X مهم می شود. مقایسه نتایج کشف ماژول های رقیب در اینجا خوب نیست ، زیرا ممکن است خمیر تست شده آنها برابر نباشد. در این سناریو ، دستگاه تشخیص شیشه حاوی حتی آثاری از ماده با تعداد اتمی بالاتر ، یک مزیت غیر منصفانه ذاتی دارد. به عبارت دیگر ، مقایسه کشف شیشه با کشف شیشه اغلب شبیه مقایسه سیب با پرتقال است.

با این حال ، الگوی چگالی که اغلب در برنامه های روزمره استفاده می شود کاملاً اشتباه نیست. اگر مشکلی با یک جسم خارجی در کارخانه رخ دهد ، این روش ساده برای تضمین کیفیت معمولاً برای تعیین اینکه آیا موضوع باید بیشتر بررسی شود کافی است. اگر آلودگی در آب شناور باشد ، هیچ آزمایش دیگری لازم نیست ، زیرا – در شرایط عادی – یک سیستم اشعه ایکس انرژی قادر به یافتن آن نیست. اگر شناور نباشد ، لازم است با متخصصان اشعه ایکس که ممکن است تجهیزات آزمایش محلی را برای بررسی بیشتر در دسترس داشته باشند ، بحث کنید.

باور غلط 2: بازرسی با اشعه ایکس به فضای زیادی نیاز دارد – حتی برای محصولات کوچک

در حالی که واحدهای بازرسی اشعه ایکس مطمئناً به مقدار مشخصی فضای اضافی احتیاج دارند ، تأثیر کلی آنها بر فضای با ارزش کف را می توان به راحتی کاهش داد.

این نوسان قابل درک است: به ویژه در صنایع غذایی ، فضا همیشه حرف اول را می زند ، مخصوصاً وقتی صحبت از ادغام تجهیزات جدید در خطوط تولید موجود باشد. یک روش این است که یک ماشین اشعه ایکس کاملاً خاص در یک دستگاه ترموفرمینگ و پر کردن (FFS) ادغام شود – به عنوان مثال یک راه حل منظم در تولید فنجان های ماست.

رویکرد جدید دیگر شامل ترکیب واحدهای سازگار است. علیرغم وجود فضای مورد نیاز برای حفاظت در برابر اشعه ، اسکنر اشعه X هنوز هم می تواند فضای مورد استفاده برای سایر کارهای تأیید مانند توزین کنترلی را به اشتراک بگذارد. در حقیقت ، راه حل های بهره وری گرا وجود دارد که به طور موثر توابع اشعه ایکس و کنترل را برای بررسی در یک فضای غلیظ متراکم ترکیب می کند. چنین ماژول های وظیفه ای دوگانه همچنین می توانند به سیستم های بصری مجهز شوند که مزایای دیگری نیز دارد ، از جمله تعویض سریع محصول از طریق شناسایی برچسب نرم افزار گرا و تجزیه و تحلیل عملکرد برای بهره وری بهینه سازی خط

بسیاری از این دستگاه ها علی رغم جمع و جور بودن ، بسیار عالی عمل می کنند ، ترکیبی از شناسایی آلاینده ها با هدف ROI گرا برای به حداقل رساندن توزیع از طریق توزین دقیق. برنامه هایی که این نوع راه حل های همکاری از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند شامل غذاهای راحت بسته بندی شده خرده فروشی ، وعده های غذایی آماده در سینی های فویل و کالاهای کوچک بسته بندی شده در انتهای خط هستند. بسیاری از آنها سیستم های کنترل کیفیت پیشرفته ای را ارائه می دهند که تشخیص می دهد محصولی به دلیل وزن یا آلودگی رد شده است – اولین قدم مفید در از بین بردن زمان خرابی که باعث کاهش زمان خرابی می شود. برای سهولت کار ، برخی از آنها رابط سنسور متصل به آیکون را برای ارتباطات تجهیزات یکپارچه و انتقال محصول بدون درز ارائه می دهند.

علاوه بر این ، می توان اسکنر اشعه ایکس را متناسب با اندازه محصولات مورد بازبینی کاهش داد. این مدل های کاهش یافته مخصوص محصولات کوچک مانند کیسه های سوپ ، میله های غلات ، شکلات یا سینی های کوچک طراحی شده اند. این دستگاه ها علی رغم قد و قامت کوچکشان ، اغلب عملکرد چشمگیری دارند بدون اینکه دقت و انعطاف پذیری را از بین ببرند ، و این باعث می شود که یک ماژول برای انواع مختلف برنامه های تأیید موارد کوچک مناسب باشد.

درباره نویسنده: جیم رنهان مدیر ارشد بازاریابی WIPOTEC-OCS ، تولید کننده و تامین کننده پیشرو تجهیزات دقیق برای وزن در حین حرکت و اسکن اشعه ایکس است. www.wipotec-ocs.com/us.

(برای ثبت نام در اشتراک رایگان اخبار ایمنی مواد غذایی ، اینجا را فشار دهید.)

[ad_2]

منبع: kafsh-news.ir